lørdag den 31. marts 2012

Har du også lyst til at give din mand sådan en her?Jeg har.

I perioder.

Jeg aner ikke, hvad den kommende plade fra Jooks handler om, men som Annamette* sagde, da hun så videoen: 'Hvis jeg måtte give Thure en flad på den måde een gang om måneden, så tror jeg han ville få mere sex.' 

Ja-haeh....Et kys eller et klap - nogle gange kan det godt føles som om man ville komme lige langt med begge dele;)

*Ja, jeg har da spurgt om jeg måtte citere hende, men nu lægger hun heller ikke ligefrem fingre imellem her i den nærmeste fremtid.

fredag den 30. marts 2012

Gæk, gæk, gæk - en påskevinder får æg

Arj, det rimer vist kun, hvis man har drukket vin...

Uanset -

En heldig keramikvinder er fundet. Vinderen, der skal pynte sine påskegrene med de elegante æg fra seeruptranberg hedder

Sine
Sine, jeg kan se din mail på din blog og sender dig en besked, så du kan huske at få pyntet op til påske i år:)

Mens der var Disney Sjov, snusede jeg lidt rundt på facebook og så, at det er lykkedes keramikmestrene at få print på deres porcelæn.

En stjerneelsker som mig ved da nok, at der står stjernevedhæng på ønskelisten til min fødselsdag! Nu ved du det også, mor;)

Hvis du vil følge med i, hvornår de her lækkerier kommer i shoppen, så kan du garanteret læse det først herovre.

Fredag på stoffer - Brun Södahl forglemmigej sælges i metermål


Der er nok mere end en enkelt retroelsker, der har siddet på pinde og ventet på, at denne shop skulle (gen)åbne med over 300 forskellige retrostoffer. Så mange kan jeg bestemt ikke prale af, men da jeg var en tur på lageret fandt jeg rullen frem med Södahls klassiske Forglemmigej-print. Jeg har 10 meter tilbage og vil gerne gemme en enkelt meter til mig selv. Måske kunne du tænke dig en af de resterende 9? De ligger i hvert fald i den lillebitte shop nu.

HUSK, at det er idag/aften jeg trækker den heldige vinder af min påskegiveaway i samarbejde med seeruptranberg. Jeg offentliggør vinderen her på bloggen, sandsynligvis på den anden side af Disney Sjov. Hvis du vil nå at deltage, skal du trykke her.

torsdag den 29. marts 2012

Det her er cool! Naturen ind i stuen nu!


Sidste år så jeg denne helt særlige form for potteplanter, da jeg skulle lave børnesanseområdet til forårsmarkedet her i Odense. Siden glemte jeg alt om det igen. Sådan kan det jo gå.
Men nu er jeg helt optændt af en sær planteild igen. Jeg får da pludselig et behov for at have et blomstrende træ hængende fra loftet.

Eller jeg kunne tage den julerose ind (hedder den ikke det? Jeg har ikke meget forstand på blomster...), der står i hækken og som der h.v.e.r.t e.n.e.s.t.e å.r (!) er nogen, der stjæler! Og det er desværre ikke engang mine egne børn. Vips, pludselig er den ranet for sine smukke blomster og tyven skammer sig sikkert ikke for at gøre det igen i år.
I skrivende stund er jeg endnu indehaver af julerose i hæk og står den der i eftermiddag, når jeg kommer hjem, kunne det være jeg skulle lege 'stringgarden' selv.

Snyd ikke dig selv for et spektakulært plantekig på smukke stringgarden.com. Jeg har lånt alle billederne der.

tirsdag den 27. marts 2012

Billigt og hurtigt er ikke altid skidt - harlekinsmaskingtape på væggen


I morges kunne jeg lige nå at hænge en ramme op på væggen. Klistre, er vel nærmere ordet. Selvom man oftest bruger rammer, når noget er færdigt, så gør den noget helt andet for mig, den her letvægtsudgave. Jeg synes nemlig den inviterer til, at man skifter ud løbende. Og det gør jeg jo egentlig i forvejen, men med en ramme på væggen gør det knap så meget, om en af tingene 'stikker af' i sin placering, for den er stadig inden for rammen.
Og så er der blomsterne i vægpotten, der helt og aldeles stikker udenfor.
Men det må de godt.
Ellers bliver det for pænt og det kan jeg ikke ha!

Maskingtapen med harlekintern er en gave fra Panduro i et Valentineskit. Jeg har ikke lavet noget valentinesrelateret med det, men tapen her er jeg vild med. Den er desværre udsolgt pt i harlekinudgaven men mange andre lækre tapes/taper (?)  kan købes lige her. Der er desuden udsalg med 70 % på en masse sager, hvis du skal have fyldt krearummets skuffer op eller får lyst til at lave påskeæg á la Mette Helena.

mandag den 26. marts 2012

Det kan ikke gå galt!


Helt blind for Nemesis vover jeg den påstand, at syr man i Södahl, kan det nærmest kun blive lækkert!

Jeg laver flere og flere af de her og den blå/røde Södahludgave er helt frisk fra maskinen.

Jeg har også lavet en med sennepsfarvet for i weekenden. Jeg synes selv, at det står så lækkert sammen med den støvede blå med de små blomster og den brune kant og kontraststikninger. Uhm.
Årh, mand - de er altså ret sjove at sy, men jeg må hellere få lavet makkeren til dem alle, før jeg mister passionen igen, ahem...!

søndag den 25. marts 2012

Velkommen på forsiden, stofnarkoman
Idag er der en lille fin og meget billederig artikel om mig og min Libertypassion i tillægget Bo Godt i Fyens Stiftstidende. Jeg har glædet mig til at læse og se den og heldigvis skulle jeg ikke vente længe, for det var jo i onsdags, at journalisten og fotografen var her. Jeg synes den er blevet rigtig fin og nu har jeg også et håndgribeligt bevis på, at vores stue kan se helt opryddet ud...! I skrivende stund er den stadig pæn, men det er sikkert en kort fornøjelse med tre unger.

Måske kommer den også på nettet og så plejer der at være nogle flere billeder med, men dem, der er i avisen er jeg i hvert fald rigtig godt tilfreds med.

Og man kan ikke se, at mit ene øje er dovent, juhu, så selvom overskriften er Stofnarkoman, så ligner jeg ikke en, der lige har røget en ordentlig pibe!

Billedet over sofaen er malet af min yndlingskunster, AB. Det er The Statue of Liberty i en mixet udgave af New York som baggrund og en hyldest til J. F. Willumsens 'Bjergbestigerske' fra 1912. Det er nemlig en kunstnerisk periode AB og jeg deler en passion omkring. Jeg elsker dobbeltbetydningen af Statue of Liberty. Og så græd jeg altså af glæde befippelse og benovelse, da hun gav mig det:)

lørdag den 24. marts 2012

Magien ved at lave en to'er...


Det er lidt lissom at strikke strømper - når den første er færdig, ved man jo godt præcis, hvordan den næste kommer til at se ud. Magien ved at skabe noget er væk. I hvert fald for mit vedkommende. Men hvis ikke jeg skal ende med at satse på det etbenede marked, så må jeg vel tage mig sammen og sy en makker også...

Jeg har eksperimenteret med de klassiske Elsebeth Gynthermønstre. Voksenmodellen er jeg ikke tilfreds med, den er lidt for tøffelagtig med den alt for høje udringning, det er dog min egen tilskæring og ikke den oprindelige. Jeg har ikke særligt pæne fødder i forvejen (det er en stærk underdrivelse!), men jeg synes altså, de ser urimeligt gamle ud i den her tøffel. Der behøver ikke ligefrem være kavalergang i skoene (tænk, engang syntes man faktisk, at det var alt for frækt og vovet at vise revnerne mellem tæerne. Og så skal vi ikke engang snakke om slingbacks, der afslører hele hælen. Total tøjtesko! Nå, det var et sidespor), men lidt mere bar fod ville se pænere ud.

Den lillebitte miniminisko i quiltet babyfløjl er jeg til gengæld blevet rigtig godt tilfreds med. Jeg har ændret på overdelen af mønsteret, der egentlig skulle lukkes med snører, men jeg synes, det her er nemmere at få på fødderne og elastikken i den lille rem sørger for, at de sidder godt fast på foden. Kender jeg mig selv ret, må jeg selv nøjes med en lun venstrefod, men babyskoene vil jeg gerne sy flere af. Der er jo også nogle hylder i min lille shop, der skal fyldes lidt på.

fredag den 23. marts 2012

Teselskab med en uopdragen gæst

Aldrig så snart var græsenkeperioden slut, før næsten alle herhjemme fik dårlige maver og nu ligger brak. Kun Frida og jeg er på toppen på det punkt.
Men det er egentlig en ringe trøst, når man mest har lyst til voksent kvalitetsselskab.

Nå.

Men.

Så må man jo bare tage det oppefra og ned....
Frida ville gerne holde teselskab for Sally, så jeg har syet et stykke lagkage til hende med glasur og jordbær.
Der bliver serveret og opvartet, men Sally vil hellere kradse og bide i kagen. Og stikke af, når hun bliver irettesat.

Det er meget autentisk.
Jeg har også lyst til at stikke af. Med en rigtig kage under armen!

torsdag den 22. marts 2012

Et godt råd mod slidt stemme søges

Det bedste er vel at tie stille.... Det har jeg praktiseret i mange dage nu, altså næsten helt stille. Jeg er græsenke og at komme igennem en hel dag med (syge) børn er en næsten umulig opgave, hvis man SLET ikke må sige noget.

Honning i rå mængder er indtaget, te er hældt ned i stride strømme, stærk mad er forsøgt, jeg har sågar prøvet med pandekager med is. Vidunderløsning mangler stadig.

Mens jeg åbenbart bare må vente på, at det går i sig selv, kan jeg da sy et par hjemmesko til mig selv efter Elsebeth Gynthers klassiske opskrift. Dog med lidt ændringer, jeg vil forsøge at springe over kantebåndet og prøve med noget ekstra elastik bagom hælen. Nu må vi se. Måske ender det med at blive meget avanceret kattebolig, hvis mine idéer ikke holder vand i virkeligheden.

onsdag den 21. marts 2012

Artikel om Liberty i Fyens Stiftstidende på søndag

Den altid dejlige Hanne Frette er nu cyklet herfra igen efter en god snak om det første Libertyfix og en masse anekdoter om dette og hint. På søndag kommer artiklen i tillægget Bo Godt i forbindelse med den nye bog, der er udkommet (se billederne herunder). Jeg tror fotografen fik nogle gode skud og jeg håber jeg ikke ser skeløjet ud på dem!

Nu vil jeg bare nyde, at her er rent og pænt og helt utrolig meget blomstret:)

Billederne er hurtige telefonbilleder, så I må leve med den kedelige kvalitet.

tirsdag den 20. marts 2012

Påske give away - VIND flotte keramikæg fra seeruptranberg

Allerede i søndags pippede jeg lidt om de fine æg herovre og idag åbner jeg næbbet helt op og fortæller:

I samarbejde med seeruptranberg, der laver noget af det mest yndefulde porcelænspynt jeg er stødt på, præsenterer jeg her en påskegive away.
Du kan være heldig at vinde 5 assorterede æg som dem herunder.
Reglerne er enkle: For at jeg kan vide, at du har lyst til at deltage, skriver du ENTEN en kommentar herunder ELLER på samme indlæg på min facebookside. Ikke begge steder. Ofte er der deltagere uden blogs og som man efterfølgende har svært ved at få fat i, hvis de vinder, så jeg håber at eliminere det på denne måde.
Vinderen finder jeg 30. marts og offentliggør udtrækningen både her og på facebook.

Til denne påske har seeruptranberg ikke bare lavet påskeæg i mange variationer, men også påskefugle. Jeg er ellers ikke den store påskepynttilhænger, men måske er det bare fordi jeg aldrig er stødt på noget sådan virkelig lækkert. Her er der både det lette hvide porcelæn og god kontrast fra læderophænget - det er lige mig! Og så går halvdelen af beløbet til at støtte dette fine projekt i Nepal. Det er også lige mig.


Jeg er sikker på, at de søde damer, der står bag designet, vil blive rigtig glade for et besøg på deres facebookside også og jeg synes bestemt heller ikke du skal snyde dig selv for at kigge indenom deres hjemmeside, hvor du kan se deres fulde katalog af enkelt og vældig stilrent keramisk design.

Må den heldigste vinde:)


More Ideas Than Time

'Det er da færdigt!', sagde I.

Og jeg synes I har helt og aldeles ret.

Så nu hænger det på min væg og mit blik kan falde på det, når jeg arbejder i spisestuen. Det gør jeg for det meste. Her er der nemlig langbord og masser af plads.

Jeg har stadig kun en meget lille stemme at gøre godt med og oven i har jeg Ella hjemme med ondt i øret. Vi er et fint makkerpar - den ene kan ikke tale, den anden kan ikke høre.
On the bright side: Jeg har god tid til at få skrevet de sidste linjer på en påskegiveaway i samarbejde med de her talentfulde damer.

***
Barbieben i keramik og skøn vægvase er herfra.
Stort postkort fra denne überskønne shop. Tusind tak, Sabine:)
Resten er bare yndlingsdims. Hvis du drikker meget te, kan du måske kende det lille kort....

mandag den 19. marts 2012

Liberty på puder og på fodskammel

Alle de små lækre detaljer, der gør den ekstra fin, er færdige og nu ser puden fra i morges sådan her ud.


Fodskamlen har jeg haft stående længe i kælderen uden at kunne tage mig sammen til at putte nyt betræk på sædet. Det var før et smukt blomstermønster i typisk 50'erstil, men desværre noget slidt og mørnet. Nu er der midnatsblå Liberty på. Den blå pude i stolen har fået lidt ekstra pynt med en stor knap betrukket med et særligt Liberymønster, der er trykt i samarbejde med Royal V&A Museum i London. Kvaliteten er ikke TanaLawn, men en umanerligt blød bomuld.

Jeg elsker Liberty, men det skal ikke være über alles. Detaljer er fint og lækkert, men det skal have modspil. Ellers bliver det lige så kedeligt, som hvis et hjem kun var design fra samme firma hele vejen igennem. Det er der vist heller ikke nogen fare for herhjemme....

Hvis du synes, at puden skal bo hjemme hos dig, så ligger den nu i den lille shop (med flere billeder), men jeg kan først sende den efter onsdag, når den er blevet fotograferet til Libertyartiklen.

Og nu til det nervepirrende øjeblik

Jeg elsker at sy patchwork, jeg nyder den meditative ro i det og jeg nyder rigtig meget, at det skal være præcist for at blive pænt.

Og selvom jeg efterhånden er mere end godt erfaren med det, så er dette altid et syøjeblik med tungen lige i munden. Nu skal stingene tages ud og selvom jeg stadig har tilgode at se det gå galt, så kræver jeg ro omkring mig.

Men så er det måske netop meget godt, at jeg stort set har mistet stemmen?

Det her bliver midterstykket på en rund pude. Stoffet til selve puden er ikke Liberty, men et smukt loppefund, der engang var en skjortekjole.

lørdag den 17. marts 2012

Påskeskægge påskeæg i Liberty

Ella og jeg lægger æg med små blomster på. Vi er bevæbnede med vat- og flamingoæg, decoupagelim, pensler og Libertystof i småbitte stumper. Vi er ikke enige om looket, men det er heller ikke det vigtigste.

Jeg har været ret Libertyproduktiv idag og med god grund. På onsdag skal jeg have besøg af en journalist med fotograf og snakke om Liberty og dét er da en god grund til at få stukket de sidste sting på alle de halvfærdige projekter. Nemlig.

Må din lørdag være fyldt med sol.

fredag den 16. marts 2012

Nåmmen, så havde jeg jo lavet en lille shop...

...og den var egentlig slet ikke klar til at I måtte komme helt ind i den endnu, men så pegede Christina på døren og så måtte jeg jo lige pudse vinduerne en smule derinde og støve lidt af.

Meget lidt, er det blevet til.

Tænk, den er næsten et år gammel nu uden jeg har fortalt om den, men jeg har syntes den skulle være FYLDT, før den åbnede. Det bliver den nok aldrig helt, sådan til randen, men jeg vil sætte de sager på hylderne som jeg får lavet, når tiden er til det.

Jeg broderer hver ledig stund på de små kaniners ansigter, men det går langsomt, for der er ikke så mange af dem.
De ledige stunder altså.
Kaniner uden ansigt er der masser af.
Mangler øjne, næser, mund og dims. De fleste i hvert fald.

Her er de kaniner, der allerede har fået fyld i. Jeg besluttede mig for et andet udtryk og en lidt anden form end på den oprindelige prøvekanin. Den vil jeg til gengæld gerne forære til den første den bedste. Som er den, der først skriver en kommentar på det her indlæg. Og som samtidigt vil indvillige i at få tilsendt en blød kanin, der ikke ligner dem her

Hvis du vil se de helt utroligt få ting, jeg har derinde indtil videre, så skal du klikke her.

Man kan godt høre, at jeg ikke prøver at puste den op til noget stort, ikke? Eller måske snarere, at jeg prøver ikke at puste den op til noget stort. Der er en forskel!

STORT PS: Christina har også åbnet en shop og du kan lige nu købe denne smukke kjole derinde. Se mange flere billeder af den her.

Uønskede signaler

Jeg har ved et uheld vasket min bluse sammen med Ronnis løbetøj på sådan et skylleprogram.

Dårlig idé.

Det gik for stærkt i morges og jeg har først opdaget nu, at jeg lugter som The Office Dog.... Der er intet, der slår lugten af våd hund!

Godt, at det bare er fredag, solen skinner og jeg er lidt ligeglad med det idag. Weekenden lurer lige om hjørnet og jeg skal sy i Liberty i lange baner. Mere om det i morgen.

Nyd fredagen:)

torsdag den 15. marts 2012

Kender du det?

Under en oprydning fandt jeg dette broderi (under sofaen....) og det faktum, at jeg ikke er nået længere med det hænger vist meget godt sammen med teksten på det i det hele taget.
Hvis du ikke helt kan gætte teksten udfra de broderede fragmenter, vil jeg gerne fortælle, at der på et tidspunkt skal stå More Ideas Than Time.

Når jeg altså får tid til at lave det færdigt for alle de andre idéer, der myldrer rundt i hovedet og råber højt!

onsdag den 14. marts 2012

Det her har jeg ventet på med længsel! - skønne japanske tekstiler.Lææææææænge har jeg fulgt med inde hos Ann og savlet over de smukke billeder. Både dem af hverdagsliv, men i særdeleshed over dem af japanske stoffer. Og for nyligt toppede hun fristelserne af med koralneon slåede Astorknapper! Igår aftes måtte jeg derfor til tasterne for at høre, hvor længe endnu hun ville holde os hen i overspændt forventning. Og da svaret kom i min mail, bredte et stort smil sig på mine læber, for tænk sig, det var lige netop præcis idag IDAG I-D-A-G! at BettyP.dk åbnede.

Hvis du vil have specielle stoffer, smukt tilbehør til dine syprojekter og hvis du som jeg heller ikke kan leve rigtigt sy-lykkeligt videre uden koralneon knapper i din samling, så smut fluks ind til BettyP.

Man kan også tilmelde sig nyhedsbrev.
Det har jeg gjort.
Tænk sig, hvis man gik glip af noget!


PS: Jeg har undret mig hver gang jeg har set på en blog, når bloggeren har skrevet at 'dette er ikke et sponsoreret indlæg', for ifølge markedsføringsloven skal man jo netop gøre opmærksom på, hvis det ER et sponsoreret indlæg og derfor burde det i sagens natur ikke være nødvendigt at nævne det modsatte. Og alligevel sidder jeg nu her med nøjagtigt samme trang til at understrege, at dette indlæg er skrevet af ren begejstring. 

mandag den 12. marts 2012

Prøvekanin

Med fingerspids...
...uden fingerspids.

Jeg ved ikke rigtigt, hvad den skal, den her kanin. Måske skulle den have haft arme, måske er den finest uden. Måske skulle jeg tage et kursus i broderi, alternativt bare øve mig noget mere.
Den har også et par kaninkammesjukker, men de er længere fra at være så færdige som ham her. Ingen af dem er ens. Jo, måske har de alle stadig lidt fnuller på sig fra fyldet.
Måske er deres mission at få mig til at lade dem åbne ballet på den netshop, jeg har haft liggende incognito siden juli sidste år......?

søndag den 11. marts 2012

Frække Frida med leopardkjole på

Lille leopard in action- den er som sagt lige et halvt nummer for stor, men til så vildtvoksende en størrelse gider jeg egentlig heller ikke sy noget, der passer lige her & nu...
Sikkert pænere uden undertrøjen under, er den.
Frida kunne ikke være mere ligeglad. 

Og spørger man hende, om den sidder pænere bagpå, er dette svaret:
Jeg synes nu, at hun er meget sød i den, selvom den knap sidder rigtigt på hende endnu. Hun har haft den på hele dagen, så den må vel være godkendt.
Ps. Jeg har vist fået noget snuller ind i mit kamerahus, man kan ane det som en snusket utydelig krogformet dims til venstre nederst på øverste billede. Ja og på alle de andre billeder selvfølgelig, men her var det nemmest lige at guide blikket hen. Det er ikke på selve linsen, for jeg kan stadig se det gennem søgeren, når jeg tager objektivet af. Er der nogen, der ved, hvad det kan skyldes? Der er ingen ridser, revner eller noget som helst at se inde i kameraet. Jeg har muligvis tabt det en lillebitte smule på gulvet, men jeg kan ikke huske om det var der før også.... 
Nå, men indtil jeg finder du af, hvordan jeg slipper af med det, så er der altså lidt ufrivillig pynt på mine billeder.....

Online samtidig med dig

Blog-arkiv

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Indlæser...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...