lørdag den 31. december 2011

Fornyelse til champagnen kl 18 - lækkert laksesmørHvert år til dronningens nytårstale serverer jeg -blandt andre hapsere- et lille stykke ristet brød med laksesmør, rejer og dild. Det smager himmelsk! Og er selvfølgelig syndigt derefter...

'Opskriften' er rigtig nem:

Smør
Varmrøget laks

Forholdet er 2:1. Altså dobbelt så meget smør som laks

Blend det sammen eller rør det sammen med en gaffel. Sørg for at det er helt jævnt uden klumper af smør. Man gider jo ikke mindes om sin syndighed, mens man begår den, vel? Tilsæt friskkværnet peber efter smag. Jeg bruger gerne en del. Men jeg er også ualmindeligt glad for peber(blandinger). Smør det i et generøst lag på ristet brød, mørkt eller lyst efter smag, top med rejer og en dildkvist.

Uhm og velbekomme!
***
I år kommer de til at indgå i et større orgie af al mulig fingermad fra hele verden. Vi taler sushi, meze, tapas, indiske og kinesiske småretter i et væld. Det bliver en dejlig verdensrejse i gode venners selskab. 4 voksne og 5 børn. Helt low key.

På nær lige den kulinariske del.

Og måske heller ikke på mine accessories. Den lille sorte med perlefjims på skuldrene krydret med grønne ben, gyldne tårnhøje stiletter med grønt slangeskind og grønne og gyldne perler, falske øjenvipper med fjer(!), blågrøn iriserende neglelak og sort glimmerhejs i håret. Det er vel den eneste aften på hele året, hvor man må klæde sig ud som en på 4 år og tilmed forlade huset uden, at nogen tror man er gået fra forstanden. Det er en chance jeg ikke synes man skal lade gå fra sig.

Jeg håber I alle kommer godt ind i det nye år. Tak fordi I har læst med her på bloggen i det forgangne. Jeg glæder mig rigtig meget til at gense jer i 2012
Med gaver, mm-hmm:)
torsdag den 29. december 2011

WIP give away - til de iPadbegavede


Jeg hækler på livet løs på et iPadcover til en give away. Ronni synes godt nok det er vældig pænt, siger han, men han vil ikke have det uden om sin iPad, så istedet vil jeg da forkæle nogen, som kunne synes det var lidt sjovere. Jeg regner ikke med, at mange melder sig til, for

1) det kræver jo en iPad. Alternativt en bog i ca. samme størrelse

2) Man skal vel også lidt kunne lide mit hækledims. Man kunne jo risikere at vinde!

Jeg kan ikke sige, hvornår den er færdig, men jeg hækler på den hvert ledige øjeblik. Problem: Jeg er ikke Jens Lyn med en hæklenål... såeh, måske ses vi om 14 dages tid, hvis du har lyst?
Imellemtiden sætter jeg nogle af de andre lækkerier på højkant som jeg fortalte om her. Dem behøver man ikke være glad for garn for at deltage i:)

Mod lysere tider...

Her er først nogle af de farver jeg glæder mig til at se i det nye år. En friskere udgave af dem vi har omgivet os med i efteråret og vinteren.
Lånt på Etsy.com
Lånt på jannepeters.de
Lånt på highgatedreams.tumbler.com
Og til sidst den lækre 'Tangerine'. Der er jo mange flere farver, men de her synes jeg er lækre og forårsagtige lige nu og her. Jeg har en Pantone-app på min telefon og den bruger jeg, når jeg skal finde nye stoffer til nye projekter. Den er intet mindre end genial!

Julen er bag os og på flere måder er der udsigt til nyt år. Engang syntes jeg det var mærkeligt, det der med at lave nytårsforsætter. På den anden side så er der jo så meget andet, der starter forfra, når man tager hul på et nyt år, så hvorfor ikke også viske den indre tavle helt ren? Året starter endda op -sådan for alvor!- på en mandag!
For mit eget vedkommende bliver det ikke en mandag under eget tag. Jeg starter nemlig på et helt almindeligt arbejde på en helt almindelig arbejdsplads. 20 timer om ugen. Ja, egentlig har jeg arbejdet der i mere end 3 måneder, men kun et par gange om ugen og da der pludselig var flere timer at få, sagde jeg ja tak. Jeg beholder selvfølgelig alle mine kreative aktiviteter ved siden af, men i al den tid jeg har haft levet af at sælge mine sager, har der aldrig været gang i noget salg i januar og februar - helt sikkert fordi jeg aldrig har udsalg og det er ikke mange, der køber noget til fuld pris i udsalgsmånederne.

Så må man sadle om.

Så det har jeg gjort.

Det var punkt #1 på min liste. Alle de andre punkter har jeg besluttet at skrive ned i min notesbog og så tage den frem ved næste årsskifte og se, hvor mange steder jeg kan sætte flueben. Forhåbentligt vil det være et selvtillidsboost til den tid at tage et kig på alle de ting man har opnået. Store som små. Har I nogle nytårsforsætter eller fortsætter året bare som en forlængelse af det gamle? 

onsdag den 21. december 2011

En lille babykjole + suttekæde med stjerner, stjerner, stjernerJeg får syet langt mindre, end det egentlig passer mig for tiden. For et par uger siden (!!) var der dog en rigtig god anledning, nemlig at vi skulle på et længe ventet barselsvisit. En lille smuk pige skulle forkæles med nogle godter fra Karlssons Kludeskab.
Noget af det jeg husker mest fra alle de barselsgaver vi selv fik ad tre omgange var en helt bestemt farve, der gik igen og igen.
Og igen.
Og igen.
Lyserød på stort set alt. Og jeg kan egentlig godt forstå det, for det er svært at finde en butik med baby/børnetøj, der sælger noget til de allermindste mennesker, der ikke er babyblå- eller lyserød. Derfor valgte jeg en anden basisfarve på mit lille 'sæt'. Hvis man altså kan tillade sig at kalde grå for en egentlig farve. Det vil der nok være temmelig delte meninger om...

Den lille skønhed (for det er hun virkelig) fik derfor en grå decemberspencer med mørkegrå stjerner, julegrise på lommen og en tilhørende suttekæde med zigzaglidse i den ene side. Jeg kunne ikke finde noget elastik, der lige passede ordentligt til, men heldigvis havde jeg lige købt nye hårelastikker og så puttede jeg da bare sådan en i. Og jeg synes faktisk det lige højnede lækkerhedskvaliteten på den så meget, at jeg kun vil bruge hårelastikker fremover. Måske kan du også bruge tippet, hvis du syr suttekæder?


PS. Jeg har hængt en mistelten op i toppen af min blog. Thi man skal komme kysseriet i hu. Nemlig. Også selvom man kan ende med at få brug for suttekæder. Eller netop derfor. Eller noget. Hej.

tirsdag den 20. december 2011

Og det skete i de dage...

...at juleferien officielt startede. Imorgen er det ikke lyden af 'harpe' på min iPhone, der skal være signal til at lette dynen fra min vinterkrop. Jeg har ikke tænkt mig at forlade fjerene, før alle tre tøsepigebørn har gnedet søvn ud af øjnene i deres egne senge og med små, lidt større og efterhånden store fødder kommer loppende ind til mig og putter. Ronni står op kl 5 og må have morgenhyggen tilgode til hans ferie også træder i kraft.

Men ah, altså!

Imorgen må vi lave lige præcis det, vi har lyst til hele dagen. Jeg skal virkelig sidde på mine hænder for ikke at forære dem deres lækre krea-kitgave, som jeg købte her. Men jeg husker mig selv på, at jeg jo er den eneste voksne hjemme og derfor garantrisse ender med at være den, der skal opføre sig derefter. Ih-ha!

Hej-hej, det er mig, der står der:)

Billeder skal man være hurtigt ude med i denne grå tid. Og det var jeg ikke, så her er bare lidt lynskud fra vores køkken her til eftermiddag. Men ingen indlæg uden billeder.

Jeg håber du, der læser med her, også snart får lov at lade julefreden sænke dine skuldre.

STORT julekram fra mig til dig!

mandag den 19. december 2011

Har du vundet keramik?


SÅ fandt jeg endelig hele to vindere af det smukke, hvide og sarte ophæng fra seeruptranberg. Efter sortering i gengangere har Ronni sagt nummer 10 og nummer 23 til mig.

Derfor: Nummer 10 og nummer 23 it is.

Den første er 

Julie_a.
Mig! Jeg vil gerne vinde. Eeeelsker keramik og de her vil passe perfekt til de andre hvide ting på mit træ. Vil faktisk helst vinde 2. præmien... de to styks er lige mig.

Den næste er 

Louise H.
Åhhh, de laver SÅ smukke sager. Jeg købte et par af deres øreringe på det forrygende fine julemarked i Horsens, og jeg Knuselsker dem. Jeg skal helt sikkert eje mere end et par fra deres hånd - og nu måske også deres julepynt, som jeg mener støtter et velgørenhedsprojekt, når de bliver købt på normal vis?

LouiseH
L_hjerrild_dk@yahoo.com

Fordi Julie skriver, at hun helst vil vinde 2. præmien, så får hun lov til det. Det synes jeg da kun er rimeligt. Louise får til gengæld tre styks. Og jo, Louise, du har helt ret. Køber man deres smukke hjerter til 60,- hjælper man med at købe skoleuniformer. 
Du kan læse mere om projektet, der er med til at udligne sociale forskelle lige her på seeruptranberg.dk eller her på Chimalaya Charity. 

Julie og Louise, skriv mig fluks jeres postadresser på karlssonskludeskab @ gmail.com (uden mellemrum), så sørger jeg for, at I får fine keramikophæng med posten inden jul.

TAK til alle jer, der deltog. Som jeg skrev her, så er der flere rigtig gode gaver, som vi gemmer til det nye år. Januar er så lang og grå og kedelig, at vi bliver nødt til at sætte noget kulør på den selv:)

Hvad stiller man op med julevirus? Hækler sig ud af den, naturligvis!

Den væmmeligt ømme hud, kuldegysninger, mavekneb, varm pande og svømmende øjne er åbenbart mandagens gave til mig. Jeg har tænkt mig at bekæmpe det med min mors hjemmelavede hyldesaft, en dyne på sofaen og med garn og hæklenål inden for rækkevidde. 

Godt nok er stolenene her dyppet i maling, men lidt af den samme effekt kan sikkert sagtens opnås med en lille rest garn i fede farver. Og så er det jo også nemmere at fortryde, hvis man alligevel ikke blev så vild med det som man regnede med. Det er trods alt set før herhjemme, ahem....!
Den her har jeg fundet hos Lokal54. MEGET inspirerende blog i lækre billeder.

Den næste stol har jeg fundet hos dwell.com og den er jo i helt samme stil, men måske lidt mere romantisk med sit wienerlook.
Mmmmm, jeg synes godt nok det er pænt! Forårets kreative opfriskninf af hjemmet ligger vist lige til højrebenet her.

Husk, at det er klokken 12 idag jeg trækker en vinder af de her smukke ophæng fra seeruptranberg. De fleste af jer er enige om, at de er lige så meget helårs- som julepynt. Jeg er sikker på, at de vil bringe glæde under alle omstændigheder. Du kan deltage ved at trykke HER og lægge en kommentar på det pågældende indlæg. Lige nu er oddsene 2:143. Det er da helt ok!

lørdag den 17. december 2011

Gaven til manden, der har alt? Alt ANDET tilsyneladende....

Nej, det er ikke Ronni, men min far, der her er tale om. På hans ønskeliste står der i år 2 ting.

TO ting!

Men hvilke 2:)))

I present to you:

Ønske #1
Jajaja, meget tilforladeligt, tænker man.

Men med vanlig sans for overraskelse, er det næste han har noteret sig, at der kunne være rart at åbne op den firetyvende så denne her kontrast:

Ønske #2Jeg er overrasket.

Og alligevel ikke.

Sidste år ønskede han sig Take That.

(!)

Kom ikke og sig, at hans musiksmag ikke spænder vidt. Hvis man kender ham er det ikke så pudsigløjerlige ønsker, men det er kontrasten i, at de er noteret på samme seddel, der morer mig.

Jeg tager mig muligvis den frihed at overraske ham med noget, han slet ikke har ønsket sig....!

fredag den 16. december 2011

Flot gaveindpakning

De sidste julegaver er nu på plads og dem, der ikke allerede er pakket ind i butikken bliver pakket ind herhjemme à la Karlsson. Jeg har altid mest været til roligt papir i neutrale farver og så masser af skraldebang på pynten. Jeg kan godt lide, når det helt klassiske møder noget frisk og moderne. I forgårs fik jeg en stor pakke ind ad døren med en masse lækkert gavehejs fra Panduro. Jeg kan jo rigtig godt lide alt det skønne maskingtape man kan købe alle vegne efterhånden og jeg har efterhånden et (alt for) stort lager. Jeg synes det er skønt til pakker sådan generelt, men julepakker synes jeg godt må have lidt mere svulstig pynt på toppen. I pakken var der blandt andet de her fine bånd i køkkentern i både blå og rød

Dem vil jeg bruge til at lave nogle store stjerner til pynt på gaverne efter Mejses fine DIY på flotte og fyldige stjerner. Ligesom de små her, der også lå i pakken. De kan blive et sidekick til de store stjerner, tænker jeg.

Der er desværre ikke nogle hjemmelavede julegaver under træet i år, så det fine mørkebrune bomuldsbånd med 'homemade'teksten må jeg nok hellere gemme til en anden god gang - med mindre det tæller, hvis man pimper en gave som andre har håndstrikket eller smedet og blæst? Manillamærker kan man aldrig få nok af og ekstrapyntet med noget maskingtape skal de være til-og-frakort på gaverne.


Ella holder hjemmedag idag og hun vil med garanti elske at være med til at pakke ind og dimse med saks, tape, klipsemaskine og alle de andre lækre sager i pakken. Og hemmeligheder:) 


PS. Idag skifter vi internetudbyder efter en alt alt alt for svingende kvalitet fra Fullrate og har pt. en tekniker i huset. Jeg kan derfor ikke svare på mails eller indlæg. Og dette indlæg er derfor også lidt snyd, for det er nemlig skrevet i går aftes. Som i skrivende stund er nu....:) 

torsdag den 15. december 2011

Keramisk give away fra Seeruptranberg

Jeg har taget en beslutning her på bloggen, der handler om ikke at få stress. Stress er skidt og ikke en jeg nogensinde vil begynde at flette fingre med igen. Derfor er alle de julegiveaways jeg havde planlagt udsat som nytårskur (ja, jeg har ikke lige fundet på et fantastisk dækkende ord for det) i stedet. Og på dén måde synes jeg egentlig jeg får slået flere fluer med et enkelt smæk:
1) Jeg tager en (selvpålagt) byrde fra mine skuldre
2) Jeg strækker julen og dens gavegiveri lidt længere

Og egentlig er det jo rart at have en gave tilgode, ikke? Ja, jeg kan godt selv høre, hvordan jeg er igang med at retfærddiggøre det, mest overfor mig selv, for jeg har jo ikke lovet noget højt med bogstaver herinde. 

Men altså. 

Alligevel.

Lidt skal I altså have herfra også. 

Jeg har nemlig nogle rigtig smukke ophæng fra seeruptranberg, som jeg altså ikke helt synes kan vente til efter jul. Jo, måske stjernen og det runde ophæng kan være helårspynt, men de andre hører nok mest til den nuværende højtid.

Seeruptranberg er et forholdvist nystartet firma og jeg var så heldig, at have dem med på vores Popops.dk julemarked i Horsens i december. Deres stil er meget feminin og æstetisk, uden at blive romantisk. De sirlige porcelænsophæng har en smal læderstrop som ophæng og giver lige præcis den rette mængde råhed og kant. Sjovt som en lille detalje som ophænget kan have så stor betydning - prøv at forestille dig dem med neonsnor, hvidt silkebånd eller klassisk rød/hvid tvundet pakkesnor. Det ville være et helt andet udtryk. Nåmmen, jeg er altså ret forelsket i dem, lige præcis som de er med lædersnøre på. Og sjovt som de også ændrer karakter bare fordi de præsenteres på en turkis baggrund istedet for i hvide og rå/naturlige omgivelser, som nok mere er seeruptranbergs eget univers. Nå, det var et lille sidespring:)

Jeg har delt dem op i to pakker, så der er en 1.-præmie og en 2.-præmie. De er lige fine, men i den ene pakke er der 3 ophæng og i den anden er der blot 2.
Hvis du vil deltage skal du lægge en kommentar her på indlægget. Du er også velkommen til at melde dig som fast læser i højre side af bloggen, så du kan følge med i de kommende nytårsgive aways. Alle kan deltage, også dem på den anden side af jorden:)
Jeg trækker en vinder på mandag kl 12, så de kan nå at være fremme inden juleaften:)

Hvis du vil følge Seeruptranberg lidt tættere, kan du like deres facebookside lige her. Måske er de lige pludselig med på et marked i nærheden af dig?

Indtil da, må du krydse fingre for at vinde her.

Der er ingen ekstra lodder for at dele linket, men jeg bliver selvfølgelig glad, hvis du har juleoverskud til det:)


onsdag den 14. december 2011

Er jeg mon helt alene?

Jeg synes simpelthen den her måned går meget stærkere end mit kontrolgen kan holde ud. Og det er ellers et gen, der ikke et specielt udviklet hos mig. Faktisk holder jeg mere af go-with-the-flow-modellen. Så selv for sådan en laissez-faire type som mig er der alt for mange løse ender, uindpakkede pakker, uindkøbte pakker (!) og alt muligt julehejs jeg er bagud med.

Idag får pigerne først pakkekalender i eftermiddag, for jeg har simpelthen ikke nået at pakke flere dimser ind.
Og hvad med læserne her på bloggen? Har I mon fået kalendergaver af mig? Næh, det tror jeg da nok man lige kan sige, at jeg er mere end bagud med. Måske skulle jeg bare lave en gigantisk stor laber gave?
Det kan jeg jo lige tænke over, mens jeg halser videre efter de timer, der har sat mig foreløbigt bag om dansen.

Py-ha, altså!

Blandede fotos fra mobilen fra de sidste fjorten dage.

mandag den 12. december 2011

Kan kreabloggerne tåle lidt røg?

Det tror jeg temmelig sikkert godt de kan!! Det er jo mandag, for crying out loud. Den skal nogle gange startes op med smil.
Og hvis kreabloggerne også er til selvironi, så kan de jo sende deres egne forslag til Handmade Ryan Gosling. 


Det her fik mig til at grine lige så meget som dengang jeg blev præsenteret for Damn You Autocorrect.


søndag den 11. december 2011

Flettede julestjerner i centimeter og tommer

Hvert eneste år siden tja, bumbum, måske fjerde klasse eller sådan noget har jeg flettet stjerner. Jeg synes de er så smukke, enkle og evigt pyntelige. Jeg tror næsten vores loft efterhånden er isoleret med julestjerner, når det ikke lige er december og de er fremme.
Fremgangsmåden sidder fuldstændig i fingrene på mig efter så mange folderier. Jeg er mest til dem med skarpe og lige linjer, men man kan også folde dem med mere bløde former ved ikke at glatte alle folderne.I år har jeg flettet nogle lidt større slags af de gratis målebånd fra IKEA. De passer fint sammen med alle de andre hvide, sølv- og guldfarvede og hvilken sypige kan dog stå for stjerner med både centimeter og tommer på? Ja, jeg kan i hvert fald ikke :)
Hvis du har glemt, hvordan det nu liiige er man folder julestjerner, så er der en meget pædagogisk guide her.

lørdag den 10. december 2011

Uhm, lørdag


Der er langt imellem de stunder herhjemme, hvor alle har lyst til lige præcis det samme. For fem minutter siden puttede vi på sofaen i hele 15 minutter og hørte om, hvordan Ronja naturligvis bliver nødt til at øve sig i ikke at falde i elven ved at kravle rundt på de glatte, fedtede sten nede ved elven. Den slags kan man jo ikke øve sig på langt inde i skoven, hvor elven slet ikke løber. 
Selvklart.
Nu er alle ungerne strøget videre, Sofia og Ella har fået målebånd i kalendergave og måler nu ALT, Frida ligger i en sovepose på stuegulvet og tæller sine store perler.
Jeg strikker en hue i alpaca med sne og mønsterstrik. Den er til den første af dem, der indrømmer, at mine huer ikke stikker.....!
Måske tager vi alle sammen en tur ud efter et lillebitte juletræ senere idag. Det er som om, det ikke vil blive rigtig julet her, før der dufter lidt af gran. 

Men først - den stooore bunke af mails kræver et hovedspring med tilløb. Og en kop kaffe, tror jeg. Alternativt glögg.

Ha en dejlig weekend.

onsdag den 7. december 2011

Nem - nemmere - adventskrans

Beklager billedekvaliteten. Alternativet var blitz og det er jo ikke rigtig et alternativ, vel...?

Sidste år lavede jeg en udendørs advents'krans', men den kræver jo lissom en slags tykt hvidt pudder i hele haven for at fungere. I år er den derfor blevet nødt til at rykke indendøre, men den her er ligeså nem at lave. I min yndlingsgenbrug har jeg fundet en masse gamle glaskugler og dem har jeg bare strøet med løs hånd rundt om 4 store bloklys fra IKEA. For at holde lysene samlet, så de ikke vælter rundt på metalbakken (som ikke er helt plan i bunden) har jeg bundet rød/hvid pakkesnor rundt om dem.

Superfin uden avancerede teknikker. Det tog ikke lang tid og den er ikke i nix-pillekategorien.

Især det sidste er noget, der virkelig virker i en børnefamilie. Og helt ærligt - hvor sjovt er det også med al den pynt i en hel måned, hvis man overhovedet slet ikke må kigge bare en lille smule med fingrene på al den fine stads? Derfor omrokeres kuglerne også flittigt igennem måneden. Og hvis du får uartige billeder på nethinden, så står de for egen regning:)


tirsdag den 6. december 2011

Her til aften

Jeg synes det her er fin julepynt - doilies sat fast med prikket masking tape på ruden som store snefnug.

Jeg prøver at samle mine tanker. Efter de forgangne weekender med julemarkederne i Horsens har der været en masse summen i mit hovede og alle erfaringerne skal lægges sammen, inden vi tager hul på næste Popops.dk-projekt.

Og det gør vi.

Uden den mindste tvivl eller tøven.

Men på opgraderet niveau. Mm-hmm:)

Jeg synes, det er dejligt, at jeg bliver ved at lære noget af at lave kunsthåndværker- og designermarkeder og I skal også have tak for alle de mails med forslag til, hvor I synes vi skal komme hen næste gang. Bliv endelig ved med det (skriv til popops.dk@gmail.com), men lokalerne skal helst være over 300 kvm, hvis vi skal kunne lave det vi drømmer om og som vi tror er den bedste måde at skabe fremtidens lækre markeder på.

Idag blev det til en uventet, men egentlig kærkommen stille dag med en lille, småsløj Frida. Vi har bare ligget på sofaen og henholdsvist snorket og spillet wordfeud (jeg hedder karlssonskludeskab, hvis du trænger til at stive selvtilliden af ved at jonglere med pointbogstaver....!)

Lige nu varsler månen søvnløse nætter forude, men pæn ser den ud herindefra.

Ps. Jeg er håbløst bagud med mail pga markederne. Tak fordi du har tålmodighed med mit sendrægtige svar


lørdag den 3. december 2011

Det nye sort

Hvad hedder uglens afløser? Er det ræven, rendyret eller luffegåsen?

Må man godt på en helt almindelig lørdag i december gætte på, at det her bliver pompomens banemand?

Jeg tror det.

Online samtidig med dig

Blog-arkiv

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Indlæser...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...