mandag den 28. marts 2011

Er der nogen, der skal ha en stue med fra Ebeltoft?

Vi er stadig i sommerhus.
Ah!
Så kort kan det siges.

Her er smuk udsigt, egen pool, fine sommerhuse og hyggelige småbyer. For nu bare lige at fremhæve det vi har set mest af.

Jeg ville virkelig frygtelig gerne have besøgt en genbrugsbutik eller fem, men jeg må modstræbende give Ronni ret i, at der ikke kan klemmes så meget som et Rostiæggebæger mere ind i vores bil.
Desuden er jeg lidt skeptisk, hvis prissætningen på brugt møblement set i den lokale Brugs afspejler forholdene på lopper her i/på (?) Djurs.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag den 24. marts 2011

Tip til curlingforældre

Jeg ved det, jeg ved det, jeg ved det godt! Børnene skal lære at binde deres sko selv, opleve stoltheden ved at være selvhjulpne og alt det der.


Men når man stadig er på det der stadie, hvor finmotorikken ofte er en by i Usbekistan, så synes jeg det er helt ok med lidt hjælp til selvhjælp. Altså hjælp til mig, ikke? Mig, der skal ud af døren med tre unger og får stresssvedanfald ved at finde tre jakker, seks sko, seks vanter, tre huer plus det løse frem og samtidigt sørge for, at de ikke undervejs løber i tre forskellige retninger. Så egentlig er overskriften vel lidt misvisende.

Hvis jeg lige skal udøve lidt selvretfærdighed her.

Så lover jeg, at jeg skifter de orange elastikker i skoene ud med snørebånd, når vi springer videre til næste skostørrelse. Indtil da elsker jeg elastikkerne og fraværet af stresssved...


Ps. Jeg er i sommerhus, så hvis jeg er langsom på mail, SMS og deslige skyldes det, at jeg sikkert lige er ved at lære vores unger at svømme uden luffer eller nyder en stille avis, mens barbiedukkerne transformerer sig om til feer, der bor i små huler under sofaen.
- Posted using BlogPress from my iPhone

tirsdag den 22. marts 2011

Barnedåb forude. Klædt i Liberty, naturligvis


I weekenden fik jeg endelig syet de sidste sting på en kjolebestilling til en barnedåb. Ikke blot til dåbsbarnet, men også til storesøsteren. De er syet efter morens ønsker og jeg synes det var en sjov opgave, for
1) kjoler er altid sjove at sy og
2) kjoler i Liberty er altid lige lidt sjovere at sy
3) det var en bunden opgave med indbygget fri leg. Lige mig!
Jeg håber begge kjolerne vækker glæde på dagen. Vi har ikke selv holdt barnedåb for nogen af vores piger, men nu overvejer jeg da, om det mon ikke godt stadig kan nås? Hvis man må sy lækre Libertykjoler til dem? Måske skulle man bare holde en fed børnefest til sommer med de fantastiske blomstrede stoffer overalt. Og CUPCAKES! Uhmmmmm

Og nu vi snakker Liberty, så pas lige på du ikke dåner, når du ser HER og HER. Shit, det forårsmarked bliver en dyr fornøjelse. Der er jo simpelthen ikke det jeg ikke bliver nødt til (!) at eje.
Jeg kan vist lige så godt begynde at forfatte et brev til min bankrådgiver med det samme.....

Skal jeg sy en lignende kjole til dig, så send mig en mail karlssonskludeskab@gmail.com. Begge kjoler her koster 600,-

søndag den 20. marts 2011

TIP: Hold styr på din wwwinspiration på Pinterest.com

For et stykke tid siden lovede jeg, at jeg ville dele et smart sted jeg er faldet over, hvor man kan holde styr på de billeder, man hele tiden finder på nettet og som inspirerer en. Det største problem i den forbindelse er at holde styr på, hvor søren man nu lige fandt det der billede henne. De fleste vil jo gerne lovelinke og vel at mærke lovelinke helt præcist til den nøjagtige kilde for billedet.
Stor var min glæde derfor, da jeg fandt weheartit.com og her begyndte jeg så at gemme 'mine' billeder, men jeg blev først ægte billedemappelykkelig, da jeg fandt Pinterest.com.

Oh joy!

Selvom de begge fungerer ved, at man gemmer de billeder man forelsker sig i på sin netfærden, så adskiller Pinterest sig positivt fra weheartit ved i højere grad at have en snert af social platform over sig ligesom det er muligt at inddele sine pins på forskellige boards. Man kan følge andre brugere, kommentere på hinandens billeder og re-pinne dem til sine egne boards. Man kan også være flere om at dele et board, hvis man f.eks. er ved at samle fælles inspiration til et fælles projekt. Jeg deler ikke med nogen endnu, men muligheden er fed!
Her fandt jeg eksempelvis inspiration til Freddy The Fox. Printet kan findes lige HER

Både weheartit og Pinterest fungerer helt simpelt ved at man gemmer en lille dims/knap i sin bogmærkelinje og når man støder på noget man gerne vil kunne finde frem senere, ja, så trykker man blot på den lille knap og så kan man gemme 'sit' billede. Jeg bruger Mozilla og har ikke haft nogle problemer, men har hørt fra andre, at weheartit kan drille lidt, hvis man foretrækker Explorer.
Idé med japansk washitape. Fundet lige HER

Pivsmart! Og så er der i hvert fald ingen undskyldning for ikke at lovelinke, for alle urloplysninger gemmes automatisk sammen med billedet.

Hvis du vil følge med i, hvad der inspirerer mig, så finder du min Pinterestprofil lige her.

Happy pinning!
Bang Bang kjole fundet HER. Jeg har en flirt med harlekintern og elsker selvfølgelig denne kjole.

lørdag den 19. marts 2011

Ræv i udvikling

Jeg prøver formen af. Nu har den fået lidt mere snude, den lille ræv.

Freddy The Fox er trukket i det brune fløjlsjakkesæt. Jeg tror måske han spiller bas i et orkester i weekenderne. Han ligner sådan en.


Han er uomtvisteligt i familie med Fanny The Fox.
Hvad han ønsker sig af dansk politik? Puh, det er en lang liste! Lad os starte ved anstændigheden og se, hvor vi ender, skal vi?

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag den 18. marts 2011

Jeg er ikke her

Idag blogger jeg nemlig ovre på Kunstfabrikkens blog. Jeg har vagt i Kunstfabrikken på Kochsgade 101 i Odense idag. Her er kommet nye kunstnere til siden jeg sidst passede butikken og her er godt nok kommet mange nye lækkerier! Jeg har også selv haft lidt nye sager med og sidder lige nu med et par puder ved siden af mig, der skal sys sammen i bunden og prismærkes.

Tænker også, at jeg skal lave nogle flere af de her brocher og også se at få opdateret min side med workshops, men der er jo hele tiden det der Forårsmarked, du ved. Mand, hvor vi knokler! Men til gengæld lover jeg, at I får den fedeste oplevelse, hvad enten det er som udstiller eller besøgende. Du følger vel med på Facebook, ikke?

Hov, nu kom jeg jo til at blogge her alligevel. Over på Kunstfabrikken med sig! Man kan også vinde præmier, hvis man er heldig.
Et organisatorisk talent har sat give aways i system og derfor flyder der nu lækkerier derfra i en lind strøm resten af året. Og lur mig om vi ikke får en ny liste i hånden, når denne giveaway liste løber ud.

torsdag den 17. marts 2011

Dagens bedste gave

Jeg har Sofia med på arbejde idag. Vi skal nå en femårsundersøgelse hos lægen inden hun fylder seks, ahem...!
Selvom hun fylder rummet med væsentlig mere snak end vi er vant til her, så er der dog også nogle af ordene, der flyder fra hende i mere langsom og durabel form.

Og hun har fuldstændig fanget ånden hernede: Vi finder på det, der ikke før var.
Inden længe har hun ringet til Bulgarien og fået sat en sliklampe eller en slikcomputer i produktion.

Mor er stolt!


- Posted using BlogPress from my iPhone

tirsdag den 15. marts 2011

Modesvineri?

Jeg er egentlig på vej hjem fra Verdens Fedeste Arbejdsplads (nemlig den man selv skaber) lige om lidt, men jeg fik lige lyst til at knipse et hurtigt billede af endnu et bud på uglens afløser. Det er en prikket marcipangris som jeg syede for et par år siden og den er fast juleinventar hjemme hos os, men af en eller anden grund er den endt på havnen, da jeg flyttede mine sager herned.

Den er en modificeret udgave af en gris i pink fløjl jeg engang fandt i et gammelt Alt Om Håndarbejde fra sluthalvfjerdserne.

Og den er da fin, det er den. Men uanset, hvor fine stoffer man syr svinet i, så vil det nok aldrig kunne hamle op med de nuttede dyr.

Tough luck!

Jeg vender tilbage på alle de vildt søde kommentarer på Fanny The Fox i aften, men lige nu skal jeg vist egentlig se at komme hjem til min familie.

mandag den 14. marts 2011

Fanny The Fox - det nye (politiske) modedyr?

En lille kreapause i går aftes endte med en lille fin orange ræv. Af den slags, der går i kjole med hæklet lomme og lille gul knap.

Jeg har længe været træt af ugler (undskyld til uglefans) og trænger til at se et nyt modedyr indtage scenen. Det er jo ikke fordi uglen er grim eller noget, faktisk kan der jo siges mange pæne ting om den. F.eks. at den er nem at formgive uden at blive misforstået: En rund krop, lidt fjerværk enten i form af vinger eller fjerdims på brystet, store øjne og BUM!

Alle kan se, at det er en ugle.

Man kan også sige, at den kan laves i næsten alle materialer og stadig blive rigtig flot. Et ret taknemmeligt dyr. Så taknemmeligt, at der snart ikke findes den genstand, der ikke har været pyntet med en ugle. Egentlig har den vel været in så længe, at den både har nået at være på vej ud og nu flyver ind igen på anden bølge uden at vi har opdaget det.
Men nu synes jeg, at jeg har set min del af ugler. For nu. Inden længe kommer tredje uglebølge vel flaksende og så er jeg måske med igen. Måske.

Nå.

Men her er mit nye dyr.
Ræven.

Den er mindst lige så sjov at lave og jeg har lyst til (men desværre ikke tid til) at lave en hel rævefamilie.
Jeg har taget lidt let på finishen og i stedet gået benhårdt efter det færdige resultat!

Udover den rene spas, så får den for mit vedkommende også lov at symbolisere politisk håb. Jeg har nemlig samme farve som ræven og selvom man formentlig får svært ved at sy sig til politisk forandring, så kan den da være med til at indgyde kampgejst inden for det næste halve år.
Og hvis det viser sig, at det hjælper noget at sy ræve for at slippe af med ham fadbamsen og hans hornbrillearmé, så sætter jeg sgu en rævefamilie på højkant!
Se da bare, hvordan den øjner håb derude i fremtiden

lørdag den 12. marts 2011

Man skal bare vente længe nok...

For et stykke tid siden købte jeg et lille snapseglas med det ene formål, at det skulle fungere som vase for de erantisser og vintergækker jeg forventede at få foræret i hobetal af mine to store piger. Men det var som om de udeblev lidt, de buketter der. Måske havde jeg jinxet skæbnen ved at sige det højt her på bloggen?
Jeg har ventet og ventet og ventet. Uden at sige et kvæk til dem. Når først de blomster jeg helst vil have til at blive stående i haven begynder at komme op, plejer det nemlig sjældent at være et problem at få en buket foræret, så man skal jo også være lidt forsigtig eller i hvert fald omhyggelig i sine tilskyndelser til blomsterraning.

Men idag virkede synkroniteten alligevel og på deres fælles tegne/skrivebord pryder nu endelig lidt vinterblomster.

torsdag den 10. marts 2011

Regn = orm?

Jeg skal bruge en masse regnorme.

Det er ellers ikke lige et dyr jeg sådan ligefrem opsøger. Jo, jeg ved godt, at de er gode at have i haven og jeg er også glad for dem, der har gidet at slå sig, men normalerweize interesserer jeg mig ikke for deres opholdssteder.

Men nu har jeg altså fået en idé til vores forårsmarked og børnezonen, der involverer netop regnorme. Og gerne i hobetal.
Mit problem er bare, at jeg ved for lidt om dem.
Det pæneste jeg lige kan komme på at sige er, at dens farver egentlig er ret fine...

Er regn mon lig med mange orme? Kommer de op af jorden, når det regner, fordi de er bange for at drukne i deres ormehuller i jorden? Skal jeg studere regnormenes liv og levned eller er det mon i virkeligheden fuglene jeg skal holde øje med? De virker til at ha helt godt styr på det der ormehejs.

Ja, man kommer altså vidt omkring i planlægningen af forårsmarkedet.

Ved du noget om orme?

tirsdag den 8. marts 2011

Naturforbrydelse

Når dagen starter så smukt m fuld sol og vejen til ens arbejde går gennem skoven, så er man altså lidt et skarn, når man ikke nyder dens dybe stille ro, men i stedet lader musikken brage løs. Puh, jeg skammer mig næsten.
Næsten....
- Posted using BlogPress from my iPhone

lørdag den 5. marts 2011

En fugl i håret, tak!

Ella har bestilt et hårspænde hos mig og det skulle være med en fugl på.


Ideen med fuglen og den lille vinge er ikke min egen og jeg vil gerne kreditere den, men jeg skal først i nærheden af min computer, for jeg har stadig ikke luret det der med at linke, når jeg blogger fra telefonen.
Jeg har fundet sådan en smart måde at katalogisere min inspiration på og det er så fantastisk, at I også skal vide det. Jeg vender tilbage senere!

Og solen skinner!! Kan det passe? Er det virkeligt forår nu? Skal man ikke længere tøjle begejstringen? Jubiiiiiiii!!
- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag den 3. marts 2011

Inspiration - babylady inc.


Jeg kan slet ikke slå dette enkle og rene design ud af hovedet. Jeg synes der er noget cirkus over de overdrevne øjenvipper (på printet, ikke på pigen) og jeg venter hvert andet øjeblik på hvide heste med fjer på hovedet, der kommer ridende ind i manegen.
Det gør heller ikke noget, at man også kan få en udgave til voksne.
Modellen minder mig i sin facon om en varm koral jerseybluse jeg syede lige inden jeg mødte Ronni.

Jeg får nok ikke købt blusen til mig selv, for inden jeg får besluttet mig for om det ser ok eller fjollet ud med de store øjenvipper lige der, så er den sikkert alligevel udsolgt.

billeder lånt på babylady inc.

onsdag den 2. marts 2011

Tit-tit

Jeg savner min blog! Jeg savner at skrive og jeg savner jeres respons.
Jeg har ikke haft tid til mit daglige fix, hverken som leverandør af ord her eller nydelse af andres. Som kompensation for lidt af det første er her et par puder med kanter, der titter frem og (hvis man selv skal sige det) er ret forårskåde i det. Javist, der er mørke chokoladebrune felter, men det er jo altid det man spilder, ikke, og på de to af puderne er der hele tre felter indenfor hvilke man kan spilde næsten uden det kan ses.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Online samtidig med dig

Blog-arkiv

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Indlæser...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...