tirsdag den 30. november 2010

Autoreply: Jeg er ude af huset! Vender hjem, når jeg er færdig!

Jeg har taget mit nye sted på havnen mere i brug nu og jeg kan mærke, at jeg ikke bare flytter mig og mit arbejde rent fysisk, men i allerhøjeste grad også mentalt!
Jeg har fået en ny identitet som selvstændig udearbejdende kvinde! Hurra!!Og det er jo ikke fordi jeg ikke havde den identitet før, den druknede bare i rollen som mor, hustru, mor, veninde, mor, datter, mor og ...fik jeg sagt mor?

Frida er stadig hjemme og har først plads i vuggestue fra 1.marts. Til den tid er hun ca. 17 måneder!!!!!
Så må man gerne ønske sig noget kvalitetstid med sit arbejde engang imellem, synes jeg. Det er ikke for at hænge med skuffen, men uanset, hvad dit arbejde end består i, så fortæl mig, om du kan få en almindelig arbejdsdags resultater presset ind på 8 timer SAMTIDIGT med, at du passer en lille fis, der kræver mere og mere udfordring? Herhjemme er det i hvert fald et regnestykke, der ikke går op særlig tit.
Bevares, det er da aldeles hyggeligt, at være på barsel. Når der vel at mærke er nogen, der betaler en for at være det. Men når barselsdagpengene slipper op og man selv skal til at sørge for at der kommer klejner i kassen og samtidigt skal passe sit eget barn, så kommer overskudskontoen hurtigt i bund.

Måske sniger jeg mig hjemmefra og på arbejde, men Hold Nu K***, hvor har jeg godt af det!! En ny identitet gror frem og ps. jeg er ret vild den!!

mandag den 29. november 2010

Det omvendte problem. Eller: hvorfor kvinder aldrig er tilfredse!

Jeg læser ivrigt med ovre hos Cristine. Cristine er for nyligt begyndt at blogge for mama.dk og idag har hun skrevet et indlæg, der ramte mig lige der, hvor det gør ondt. Bare med modsat fortegn. For at forstå til bunds, hvad jeg mener, så kan du læse hele indlægget her.

Det er selvklart, at identitet er mere end blot fysisk fremtræden - og heldigvis for det. Alligevel er det vanskeligt at vænne sig til, at det, der altid har været, nu pludselig er væk som ved et trylleslag (damn you, 32 måneders sammenlagte amning!!) og der er ikke umiddelbart udsigt til, at visse 'fortrin' har tænkt sig at gro frem igen i fordums pragt og vælde. Jeg sætter fortrin i anførselstegn, for det er jo en kliché, der kun sandfærdiggøres ved at bæreren er enig i, at det er dét, de er. Fortrin, altså.

Jeg er delvist enig.

Ja, jeg har da oplevet, at der er blevet talt til min kavalergang, før de rette øjne har mødt hinanden. Jeg har også oplevet at leve op til andres fordomme om storbarmede blondiner. Lejlighedsvis har jeg også gjort dem til skamme. Og lejlighedsvis har jeg selv trukket blondinekortet og fået hjælp jeg udemærket kunne have undværet, men det var liiige mere situationsbekvemt.

Uanset, hvordan jeg jonglerer nødderne i luften, så kommer jeg ikke udenom, at de til en vis grad har været identitetsbærende for mig. Og at der burde være en naturlov, der gjorde, at man fik ca. 9 måneder til at vænne sig til at gassen er gået af ballonerne på samme måde som man fik godt 9 måneder til at vænne sig til at de var pustet op til fest!!

Og hvilket billede sætter man på sådan et indlæg? Hvem ellers, hvis ikke den barmfagre blondine over dem alle...og så endda i en neddæmpet 70'erudgave!

søndag den 28. november 2010

Underlægningsmusik til min uge

Hvis der på magisk vis kom lyd ud af himlen ville jeg vælge singer/songwritergenren som underlægningsmusik. I løbet af den forgangne uge har jeg -blandt virkelig meget andet- skamhørt denne smukke duet.

Emmylou Harris' stemme får altid hårene til at rejse sig i nakken på mig på behageligste vis. Ja, også Ryan Adams', men det er sjovest at synge hendes stemme.
Ugen slutter om en times tid, men jeg er sikker på, at YouTube skal spille mere musik for mig i næste uge som jeg kan gå og synge højt med på, når jeg er alene og nynne for mig selv, når jeg er sammen med andre. Min sangstemme egner sig bedst til enrum, desværre. Den er for nasal til at være køn, selvom den rammer tonerne.

Hvad hører du lige for tiden? En særlig kunstner eller en særlig genre? Udvid min horisont, hvis du har lyst:)

Last minute adventskrans for den virkeligt dovne eller bare dem uden pænt pynt i nærheden...

...for sne er jo altid pænt. Basta!

Jeg har ikke fået købt det hejs, der skal til for at lave en ordentlig adventskrans og så sagde vi jo bare, at det er lige præcis sådan her, at sådan en fætter skal se ud. Nemlig. Sådan bliver den i hvert fald hos os i år.

Pivnemt!
Og billigt sluppet.
What's not to like?

DIY? 4 knytnæveslag i en snetop, lidt grønt stikværk fra egen have (evt.naboens, hvis du ikke har. Det er så lidt, der skal til, at de næppe opdager det...!), 4 fyrfadslys.
Voilá!

lørdag den 27. november 2010

Julemanden hedder Kähler!

I hvert fald sørger Kähler for lidt mere keramisk forkælelse til mine søde læsere. Juletræerne var I jo tossede med og da det samme var tilfældet med disse smukke usbsmykker, så har Kähler sat 4 mere på højkant. Måske skal du forkæle en god veninde, din søster, din mor, din kæreste eller dig selv?

Kæleri er det i hvert fald. Af den gode smukke slags i fint materiale og så gør det bestemt ikke noget, at noget praktisk går hånd i hånd med æstetik!

For at deltage skriver du blot en vinterhilsen i kommentarfeltet. Vi kan jo lige så godt tage imod det hvide pynt med åbne arme, nu hvor det har lagt sin dyne over hele landet.
Du behøver ikke være fast læser for at deltage, men det vil selvfølgelig gøre mig glad, hvis du har lyst til at følge med på Karlssons Kludeskab on a regular basis.
Hvis du deltager anonymt/blogløs, så husk at skrive din mailadresse eller andet onlinehejs, så jeg kan få fat i dig, hvis du vinder.
Har du lyst til at linke til give awayen på din blog skal du være hjerteligt velkommen til at låne billederne herover.

Give awayen er åben for deltagere, der har dansk postadresse.

Vær velkommen med hvide vinterhilsner! Give awayen slutter 10. december klokken midnat.

Dechifrering af street art

Mens pigerne tegner på min iPhone (i en særlig app beregnet til samme - bare rolig!) tegner jeg på mit lånte kunstværk. Før jeg kan applikere det, skal det nemlig brydes ned i mindre dele. Manden med den street'ede pen er Karsten. Det ER altså ikke tosset at komme ud af huset og dele kontor med en, der deler passion for at skabe. I det hele taget emmer det af kreativitet i Sverigesgade 16 og jeg er VILD med det! Jeg bliver helt ør af at tænke på alle de fede kreating jeg skal med Pernille Albers -min kreasjæls legoklods, Dupont & Dupond - fremover og de skønne markeder Pernille, Karsten og jeg skal stable på benene sammen.

Nå, nu skruer jeg lige lidt ned for violinerne og op for kameraet.

Ps. Jeg vil også gerne komme med mit besyv til de indlæg om den perfekte uperfekthed, der florerer rundt om i blogland, men det bliver i et andet indlæg. Skæg for sig og snot for sig, ikke sandt?

torsdag den 25. november 2010

Fra scratch til succes

Jeg har tømt mit kamera for billeder fra Pakhus16 og vores fantastiske julemarked og til sidst i indlægget kommer en mindre fotokavalkade. Og ja, jeg kalder selv vores projekt for fantastisk, for helt ærligt, Jante! Det var det!
Fantastiske mennesker, der var med før, under og efter. TUSIND TAK til alle, der troede på os hele vejen igennem. Det er ikke meningen, at det skal blive en takketale af Oscar'ske dimensioner og de af jer, der var med til åbningen ved også, at vi takkede højt og bredt der. Når jeg får min fars videokamera og min computer til at snakke sammen, så får I alle Pernilles og min åbningstale og borgmesterens ditto at høre. Begge var gode og jeg er stadig stolt over, at Anker Boye kaldte os for VIPpiger - Virkeligt Initiativrige Piger!

Men.

Vi er altså ikke kun piger i projektet. Ind fra venstre har nemlig sneget sig en praktikant. En praktikant, der i dén grad har bevist sit værd og som vi undervejs måtte sande, at vi slet ikke kunne undvære og uden hvis hjælp vi ikke kunne have gjort det. Derfor er vi nu officielt et trekløver, der udover Pernille Albers og jeg også består af Karsten Dannerfjord fra Signo.
Vi tog først den endelige beslutning om at spørge Karsten, om han fremover vil arbejde med os i medgang og modgang efter vi havde været hos Skovdal & Skovdal for at blive fotograferet af Inge Skovdal, så derfor ser vores teamfoto foreløbigt således ud efter en lille redigering fra min hånd...
Vi er i fuld gang med at planlægge vores forårsmarked. Hvis du vil med på vores venteliste, så skriv en mail på karlssonskludeskab@hotmail.com. Datoen er endnu ikke helt på plads, men det bliver april/maj - så meget er sikkert.

Her er de få billeder jeg nåede at tage. De er ikke alle i den bedste kvalitet, for blitz forsager jeg og lyset i pakhuset var ikke kraftigt nok til at få rigtig lækre billeder. Mon ikke du også har set en del lækre fotos rundt om i blogland allerede og ellers er der en del at se fra Sofapeople.dk lige her på facebook.


Sponsorvand til alle udstillere og hjælpere
Kunstfabrikkens stand under opbygning
Garn til inddeling af stande og de lejede borde til udstillere
En trendzone tager form..

Hvid og neongrøn akrylgarn i skøn forening.
Gitte Skovmand banker kunsten på plads
En bar i udvikling...
Rå rammer til den smukkeste kunst fra Heidi Vandal og Gitte Skovmand


Strikkede marcipangrise fra Lavendelgården på Nordfyn

Karsten i hopla i caféen

Hvid trendzone og orange/rød/pudder trendzone næsten færdige..
FEDE sager fra Pernille uden blog eller hjemmeside:(


Hvid trendzone. Kan du genkende de hvide snefnug? De har fået et par streger med sølv, så de glitrer fint.

Grønkål ved Alfred og Kamillas barGaia i forgrunden, Christina 'Badel' i baggrundenBritta (strik og storm) havde bl.a. neonjulepynt og stikkontaktlir, der tiltrak sig stor opmærksomhed
Morten Morten sørgede for den gode stemning i musikform. TAK!

 Og tak fordi du kiggede med helt hertil:)

TAK for de fine stemningsrapporter på alle jeres blogs o tak for de søde kommentarer I har lagt her og som jeg skarn slet ikke har fået svaret på endnu.
TAK fordi I var med fra den spæde start og til at hjælpe det med at blive en succes.

Online samtidig med dig

Blog-arkiv

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...