torsdag den 30. juli 2009

Give away vinderNE

Tusinde mange gange TAK for interessen for min blog give away. Jeg ved godt, at jeg skrev, at der kun var 1 vinder, men det var for skrabet en omgang, synes jeg alligevel, så jeg har trøstepræmier i flere stadier. Det kommer vi til.
Først til vinderen af make uppungen (eller hvad du nu vælger at fylde i den), brochen og hårbøjlen.
Vinderen af hovedpræmien er:

METTE

Mette sagde først: 'Hvis det kan trøste dig, missede jeg også de to nævnte giveaways. det vil jeg sørge for ikke sker denne gang! Det var foreløbigt et lod!'
Lidt senere skrev hun: 'Så er der et par lodder til i puljen. Til lykke med biksen forøvrigt. det ser spændende ud!'

Stuuur tillukke til Mette! Send mig en mail med din adresse og fortæl mig også, hvilken hårbøjle jeg skal pakke sammen med de andre sager:)

Udover Mette har jeg trukket 3 andre navne, der hver vinder en Liberty hårelastik som f.eks. den her og den her.

De 3 heldige kartofler er: Losarinas mor, AB og Louise.

Da der er flere Louiser må jeg hellere præcisere, at det er Louise, som skrev: 'Årh, SÅDAN en smuk præmie, Lis. Jeg vil meget gerne købe et lod til lotteriet. Kh.'

I må også hellere sende mig en mail med jeres adresser.

Og til alle I andre, der ikke vandt en egentlig præmie, er der også lidt trøst. Som tak for, at I ville lege med her, så giver jeg alle deltagere 10 % på alt i shoppen. Det eneste du skal gøre er, at kopiere din kommentar på giveawayindlægget ind i kommentarfeltet, når du bestiller.

Jeg er så glad for, at I havde lyst til at lege med.
Af hjertet tak!


lørdag den 25. juli 2009

Weekend!!!

Phew - en lang uge er ved at være ved vejs ende. Jeg ved nu med 300% sikkerhed, at jeg ikke egner mig til i længden at være gravid og passe 2 jobs. Ikke samtidigt, i det mindste. Heldigvis udligner det hele sig på et tidspunkt og i morgen venter en skøn afslutning på ugen.
Jeg skal nemlig mødes med nogle skønne kreadamer fra blogverdenen og vi skal svælge i inspiration fra hinandens projekter. Vi skal nusse hinandens stoffer og vi skal sludre, spise lækre sager, drikke kaffe og te og noget lækker saft jeg fandt i Irma idag. Vi skal grine og hygge til det står ud af ørerne på os og lære hinanden lidt bedre at kende. Vi har nemlig ikke mødt hinanden i virkeligheden før! Jeg er spændt som en lille nisse til jul!

Det er en smule angstprovokerende, for så kan man pludselig ikke gemme sig bag en skærm og skide hul i, hvor langt edderkopperne er kommet i deres projekt med at bygge et fort i det ene hjørne af stueloftet. Eller at mine piger smider tøjet ved enhver given lejlighed og gemmer det rundt omkring - angiveligt for at undgå, at blive tvunget til at tage det på igen. For de har jo ikke mere i skuffer og skabe....
Alle mine blade og bøger bør nok også få en fast plads fra om lidt af.
Jeg kan nok heller ikke se helt stort på, at blomsterne i vaserne nu ligner de der tørre duske, der havde deres storhedstid i firserne. Eller at den peanut, der ligger under sofabordet vist ikke helt er tabt dér i denne uge. Nej, jeg lider bestemt ikke af en overvældende oprydningsmani.
Til gengæld 'lider' jeg af en angst for, at andre mennesker ikke kan se, at jeg er ret rar alligevel. Altså når man selv skal sige det, ikk......
Så derfor fræser jeg rundt med støvsuger og alle de duftende sager jeg kan finde i skabene. Hvis jeg ellers kunne nå det, ville jeg også lige slibe gulvene og få dem malet hvide. Måske få smækket noget dekadent kunst på væggene. Ombetrække et par stole. Pudse alle vinduerne både ind- og udvendigt. Købe nogle grønne kunstnerbriller og sætte håret op på den der helt (u)tilfældige skødesløse måde. Vikle mig ind i alt mit Libertystof, så de kan se, at det tilnavn jeg har fået i cyberspace slet ikke er ramt en millimeter ved siden af.

Foreløbigt har jeg fået tømt opvaskemaskinen og sidder midt imellem alle mine rigtig grimme sofapuder og hører Volbeat så højt, at man ikke kan høre, at jeg synger med for fuld høne.
Om lidt finder jeg Elvis og Johnny Cash frem og så tryller jeg det perfekte hjem frem. Det må da for fisen være nedenunder alle mine sager et eller andet sted...

Hvis jeg ikke finder det, så tror jeg nok det går alligevel. Sgu! For næste gang skal vi vel ikke være hos mig og så er det deres tur til at få perfektionsstress. Ha!
Med mindre de er perfekte i forvejen....Dammit - en faktor jeg slet ikke taget højde for!

Nu tager jeg lige en dyb indånding og gør hytten præsentabel på en måde, så den repræsenterer lige præcis mig og det uperfekte menneske jeg er. Nemlig!

Og ps: det er jo ikke midnat endu, så du kan i princippet stadig nå at deltage i min give away. Enten med dit første lod eller med flere lodder. Ha en dejlig weekend!

:)

søndag den 19. juli 2009

Blog giveaway 3-i-1

Nå, d' damer! Nu er det snart ved at være længe siden, der har været en giveaway på min blog. Og jeg kan se, at jeg er gået glip af både minimegas og thegreenfactorys lækre sager! Hvordan ku det ske?! Jeg er simpelthen ikke hurtig nok, æv!Her er min give away og jeg håber du har lyst til at deltage:)Du kan vinde 3 sager:
- En lille make uppung
- En broche bestående af 3 Libertykugler
- En hårbøjle efter eget valg.
Der er 1 vinder og reglerne er således:

1 kommentar på dette indlæg = 1 lod
1 kommentar + et link til indlægget her på din blog = 2 lodder
1 kommentar + et link til indlægget her + link til min shop på din blog = 3 lodder.

Det var de kolde facts. Her er lidt fortælling om præmien:

Make uppungen er syet i min yndlingsmælkedrengestrib med en lilla lynlås og Libertyfor. De 3 små kugler på pungen er en broche, som du jo ikke behøver at have siddene på makeuppungen. måske vil du hellere bruge den på en anden taske, en jakke eller noget helt tredje.
Hårbøjlen vælger du selv blandt disse eller andet Libertystof du måtte finde afbilledet på min blog.Jeg skal arbejde en trilliard timer resten af den kommende uge, så derfor løber konkurrencen helt frem til lørdag nat kl 00.00.

Du er velkommen til at deltage om du bor i Lille Skensved, New Jersey eller Buenos Aires. Eller andre steder.

Rigtig dejlig søndag til alle!

fredag den 17. juli 2009

Haremsbukser du selv kan sy

Sidste år syede jeg både haremsbukser og haremsdragter og viste dem her. I år kan du selv sy dem! Start til formiddag og tag dem på til middag.

Jeg starter med at vise den mest enkle model af dem alle. For at se min amatørillustration bedst, så klik på billedet. Så bliver det stort og du kan læse, hvad der står.
Du skal pudsigt nok starte med noget stof. Hvis du er usikker på, om du kan finde ud af det, så køb noget ensfarvet bomuldslærred. Det kan erhverves for under 30,- for 1 meter. Men jeg tror på, at du godt kan!

1) Stoffet skal være helt firkantet. Det letteste er at rive kanterne frem for at klippe. Fordel: Det går betydeligt hurtigere og det kan vi godt li + det bliver helt trådlige i kanten.
Så folder du det ene hjørne over til det modsatte som vist på tegningen. Bagsiden vender ud mod dig.

2) Nu ser dit stof sådan her ud og du er allerede næsten halvvejs igennem min tegning og endda helt uden at sy noget som helst endnu!

3)Nu syr du de to åbne sider sammen. Stoffet er nu en helt lukket trekant.

4)Så skal du finde dit målebånd frem. Måske har du ikke et målebånd, men kun en lineal. Fortvivl ej! Det kan godt lade sig gøre at måle sig alligevel.
Du skal måle dig dér, hvor du vil have at bukserne skal sidde. Husk, at der senere kommer rib, smock eller hvad du nu har lyst til som hoftestykke på, så det skal altså være der på hoften, hvor de to stykker stof skal mødes, at du skal måle. Er du med? Vrøvler jeg?
Hvis du ikke har et målebånd, så find noget andet uelastisk at måle dig med. Et bælte eller hvad du nu har i nærheden. Bagefter måler du bare med din lineal, hvor langt stykket rundt om dig er.
Lad os antage, at du måler 90 cm hele vejen rundt om hoften. Det deler du med 2. I eksemplet givr det 45 cm og så langt skal der være fra den ene side til den anden i det klip, du nu skal lave. Det er det klip, der er illustreret øverst på trekanten med en stiplet linje.
Så langt, så godt.

Hvor lange skal de være?
Mål dig selv fra hoften i samme højde som du målte dig rundt om den før. Lad målebåndet falde ned langs benet og læg ekstra cm til for at de kommer til at pose forneden.
Hvis nu vi siger, at du måler 90 cm fra hofte til ankel, så måler du 90 cm + lidt ekstra til sømrum og pos ude i de to sammensyede sider. Snip med saksen som vist på tegningen.
Nu har du hul i stoffet til krop og ben. Prøv dem på, selvom det sikkert ser fjollet ud. Det giver en idé om, hvordan de kommer til at sidde på.

5) Så skal du have noget rib på foroven og måske forneden i benene. Du kan også sy et stykke smock og sætte på. Hvordan du syr smock, kan du se en velkommenteret guide til her.
Måske vil du hellere sætte en løbegang med elastik i som hoftestykke og elastik i benene. Gør som du vil:)

Er du færdig med dem nu? Prøv dem på og gå så ud og blær dig med dine nye hjemmesyede bukser!
Jeg har flere tutorials på vej med andre former for haremsbukser, hvis du har lyst en anden gang igen... Det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan de kan laves. Du kan jo tage et kig i butikkerne og se de mange muligheder. Måske er der noget, der kan inspirere, en detalje, der lige vil gøre det sidste eller noget.

God fornøjelse!

NB! Alle spørgsmål og kommentarer er velkomne. Det kan kun være med til at gøre miniguiden her endnu bedre:)

-De kan selvfølgelig også sys til børn!

torsdag den 16. juli 2009

Skal man grine eller græde?

Advarsel: Dette indlæg er skrevet med blandede følelser og der er risiko for, at jeg lyder ravende sindssyg. Det er jeg måske også...Døm selv:

Det her handler om at gøre noget forbudt. Aktion og følgende reaktion. Skæld-ud og konsekvens. Og pædagogik eller mangel på samme.

Situation: Jeg har købt noget stof og havde til hensigt at sy sommertoppe til pigerne. Jeg havde vist dem det og efterfølgende lagt det til side. Ella var vældig begejstret, fordi der var elefanter på og hun stadig lidt synes de hedder Ellafanter. Et par timer efter finder jeg Sofia i vinterhaven (den fungerer som en lille ekstrastue, hvor det primært er børnene, der regerer) med min store saks og en flok elefanter, der har været udsat for en mindre massakre. Der er store huller i stoffet og det er klippet midt over flere steder. Jeg bliver vred og min stemme kommer et par tonelejer over det klædelige, da jeg skælder hende ud. Jeg siger 'Sofia! Det ved du godt du ikke må! Du må ikke tage mit stof og du må ikke klippe med min saks, når jeg ikke er der!' Hverken mere eller mindre. Så tramper jeg ud i køkkenet og forklarer Ronni postyret.
Det er lige før aftensmaden og det er jo altid så hyggeligt med en gnaven stemning ved bordet.... Problemet er, at jeg er den eneste, der er muggen i betrækket. Ronni er det også af fællesfrontprincip, selvom elefanttøj nok rager ham en vist sted. Sofia fatter tilsyneladende overhovedet ikke, at hun har gjort noget, der er forkert. Eller i hvert fald noget, der er imod gældende husregler. Hun virker faktisk pænt ligeglad og småsynger lidt, mens hun spiser. Hun spørger dog en 5-6 gange: 'Mor, er du stadig sur på mig?'
Jeg siger 'ja' og forklarer stille og roligt hvorfor, hver gang hun spørger.
Hun bliver først angerfuldagtig, da hun får en smule mindre dessert end os andre. Jeg laver den mens hun ser på og jeg forklarer hende, at hun ikke har gjort sig fortjent til at få lige så meget som os andre. Først da går det op for hende, at hendes handling har en konsekvens og nu bliver hun ked af det med tårer og giver udtryk for uretfærdigheden i at skulle have mindre end fællesskabet i øvrigt.

Desværre var det ikke lige sådan jeg havde tænkt mig, at hun skulle fatte det.

Under hele forløbet dansede min egen opfattelse af situationen frem og tilbage i hovedet på mig og jeg var konstant i tvivl om, jeg havde fat i en pædagogisk ende eller bare en småsadistisk. Jeg er stadig i tvivl.

Sofia er 4 år. Hun har en stor portion empati og er godt begavet. Sprogligt ligger hun pænt over gennemsnittet og 'svære' ord er en aktiv del af hendes vokabularium. Dette er ikke morblæreri, blot en tør konstatering. Men berettiger det til at belære hende om konsekvens både i ord og handling på den måde?

Måske havde hun til hensigt at klippe tøjet selv? I så fald ville et 'tak' fra min side jo være på sin plads og så kunne jeg have bidt ærgelsen over forbrydelsen i mig. Og det minder mig om min tidligere svigerfar Carsten Ringsmose, der turde kalde en spade for en spade. Som eksempel vil jeg genfortælle en anekdote han yndede at underholde med, når samtalen faldt på moderne pædagogik:

Da hans datter endnu var så lille, at hun gik i børnehave, skulle hun en dag hentes af sin far. Han blev mødt af bestyrtede pædagoger, der fortalte, at datteren sammen med et par af de andre børn havde anbragt en lille trehjuler op ad børnehavens hegn, så de kunne klatre over og ud på den anden side. De krævede handling fra Carstens side i forhold til hans uopdragne datter og han kvitterede med at rose dem højt for deres fornemme pædagogiske arbejde, der havde afstedkommet en så tryg base, at børnene turde forlade den for at udforske resten af verden.

Historien er ikke direkte sammenlignelig med min, men min pointe er, at jeg ved så uendelig lidt om pædagogik, selvom det i sagens natur har min interesse. Jeg føler bare aldrig jeg ved nok! Det er heller ikke sikkert hr. Ringsmose nogensinde synes han ved nok, men han har dog en noget mere velpakket rygsæk end mig. Og sådan en som ham synes jeg, at alle forældre burde have 24-7 adgang til!
Måske ville han sige, at jeg skulle være stolt over, at hun kan tage sagen - eller saksen, om man vil - i egen hånd? Han ville i hvert fald helt sikkert have en spidende vinkel på det, som jeg ikke selv kan få øje på og som ville gøre mig klogere på både mig og min frække unge.

Men kender du ikke det? Man lægger sig fast på en linje og holder sig konsekvent til den, samtidig med, at man ikke aner om man opfører sig pædagogisk ukorrekt? Det føles måske rigtigt, men kan man slå det op i Det Store Forældreleksikon? Hvis det føles rigtigt, er det så en blåstempling i sig selv? Og når man nu ikke ved, hvordan den her forældrebil den kører, er det så langtidsskadeligt, når man rykker rundt i gearkassen?

Åh, altså. Var det nemmere i gamle dage? Hva, Carsten?

Ikke kun for mødre

I denne varme er rart at kunne køle sig ned. Rigtig rart! Jeg arbejder vældig meget i Stof & Stil her henover sommeren og det er hårdt for benene (og resten af min besværede krop) at stå så meget op. I Stof & Stil får man fødselsdagsgave af personaleforeningen og jeg brugte mit matasgavekort på at forkæle mig selv med en skøn lotion fra Rock Star Baby. Når man opbevarer den i køleskab er den ekstra-ekstra lækker at smøre på, for så er den helt kold. Og så er den tilmed økologisk. Kan vi godt li. Lækker & øko. To fluer med et enkelt smæk. Den er grøn og dufter hvinende meget af pebermynte.
Selvom der står mama's hot legs på den, så føler jeg mig alligevel lidt som en skolepige med meget tynde lange ben og alt for store fortænder, når jeg finder den frem. Det er nemlig trommeslageren fra Bon Jovi - Tico Torres- der står bag mærket Rock Star Baby. Jeg var tosset med Bon Jovi dengang. Kan stadig godt lide det og går ikke af vejen for en god gang luftguitar og lidt falset (kan kvinder det egentlig?), hvis jeg hører det. En creme med indbygget forkælelse og gode minder.

Jeg er åbenbart til fals for reklamer og smarte produkter. Bare emballagen og den femtakkede stjerne går rent ind her. Gad vide, hvor meget skrammel man ville købe, hvis man havde råd?

onsdag den 15. juli 2009

Sandheden er ilde hørt...

Mig: 'Er min røv og mine lår ikke vokset helt vildt?!?'
Ronni: 'Jo!'

Hva' fanden?? Og så sagt med eftertryk! Hvem siger jeg vil ha ret, bare fordi jeg kom til at formulere det som et spørgsmål.

Alt - ALT - udvider sig i varmen. Siger jeg jo. Ved enhver da. Har pt. varmeudvidet mig med 8 kilo. Det klæ'r sgu mine ankler helt godt.....var ved at blive lidt splejset i det område. Også. Nå.

torsdag den 2. juli 2009

Det var så lidt:)

Tænker du at det gode vejr har noget med højtryk eller andet meterologisk halløj at gøre, ja, så tager du fejl. Årsagen til den skyfri himmel har ganske simpelt sit udspring i umanerlig god opførsel (host host) i det forgangne år her på Pilevangen 32 og vel udført af undertegnede.

Dagen startede med gaver på morgenbordet fra min lille familie. Jeg var noget skeptisk, for Ronni kunne afsløre lidt om min gave i går aftes og sige, at det var noget jeg havde brug for. Skidetak! Hvem gider have noget de har brug for? Jeg vil da ha overflødig luksus. Frygtede desuden at gaven ville indholde ben i næsen, rygrad, oprydningsiver eller lign.
Men i stedet kan jeg nu med stolthed sige: I Love My Brain! Tak for cykelhjelm:) Den havde jeg faktisk brug for og ønskede mig den også, så den er allerede indviet. Fik desuden et par nydelige sandaler, men da jeg ikke er den nydelige type, så bliver de byttet til noget mere upraktisk.
Fra Bornholm var ankommet denne skønne salatbog af Louisa LorangDen vil jeg glæde mig til at smage mig igennem hen over sommeren.

Og fra mig til mig er der en netshop, Karlssons Kludeskab, der nu ser ud til at virke. JUUUHUUUUU:) På sin fødselsdag skal man jo traktere, så resten af ugen giver jeg -10% på samtlige varer - også dem, der i forvejen er rabat på- hvis du skriver fødselsdag i kommentarfeltet.

Ha en rigtig dejlig dag med masser af solskin:)

Online samtidig med dig

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Indlæser...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...