onsdag den 29. oktober 2008

Hulter til bulter..

..vil indholdet være i dette indlæg, for sådan er indersiden af mit hovede lige nu. Vi kender selvfølgelig alle udtrykket, men det er da nogle sjove ord, hva: 'Hulter'? 'Bulter'? Jeg erkender blankt at være en ordnørd, men etymologien her kender jeg ikke. Så er det sikkert plattysk. Hov, sjovt ord igen, men lad nu det ligge....

I weekenden var jeg til speedfest. Ikke på den euforiserende måde - har aldrig været mig det pjat dér. Har aldrig prøvet og skal heller ikke. Min speedfest bestod i, at vi dukkede op til navngivningsfest for Smilla Christine, var der i 1 time (nåede heldigvis den lækre hovedret kreeret af SMillas far, der er kok), før vi måtte videre til mine forældre, aflevere børn til pasning, videre til Ringe for at hente en veninde, så tilbage til Odense for at hente nogle venner og til indflytterfest på Østerbro til den lyse morgen. Hvilket er et tomt udtryk på denne tid af året, hvor det er så skidemørkt hele tiden. Øv!

Det jeg ville sige, er faktisk noget jeg ville vise. Jeg syede (sæføli) en lille kjole til den søde pige. Det er lidt svært at se, at den er lilla her på min skærm, men måske er den det på din? Den har fået orange modspil af små søheste på et bånd rundt om brystet og en lille en i nakken. Den lukkes med trykknapper, for det er nu mest paktisk til så små tøser. Ganske sød. Hun fik et par helt lysegrønne strømpebukser og en hvid dejlig blød langærmet body til, men kun fordi jeg ikke lige havde mulighed for at opstøve et par orange/vanille fra Katvig, for de ville da bae være SÅ fine til. Smilla fik bl.a. et gavekort til min systue af en anden veninde, så mon ikke hun tager sin mor med og kommer og shopper noget, der matcher? Det tror jeg:-) Det var helt skægt at sy noget i de små størrelser igen. Det er ved at være lang tid siden, når ens egne vokser så sørens hurtigt og de fleste af mine bestillinger er i børnehavebørnsstørrelse. Hvilket nok hænger sammen med, at det mest er de kategorier, jeg har annoncer i på ts....

Snart skulle du dog gerne kunne finde mig i alle de forskellige størrelser og i et meget større udvalg, for der er i de sidste par måneder sket en masse spændende ting, som jeg ikke har fortalt om her endnu. Jeg vil ikke lyde kryptisk og hemmeligsfuld, så nu fortæller jeg det bare: For nogen tid siden blev jeg kontaktet af to multimediedesignstuderende, der som semesteropgave skulle lave en hjemmeside/netshop + en masse analyse af en børnetøjsforretning og jeg var en af den, de skrev til. Jeg skyndte mig at svare tilbage og forklare så meget om mig selv som muligt, for appelsiner direkte i turbanen skal man aldrig lade gå til spilde. Jeg var heldig og de valgte min virksomhed og nu er vi i fuld gang! Vi har mødt hinanden nogle gange nu og i søndags fik jeg så de første udkast at se og uuuhhhh, det ser fint ud:-) Jeg STORSMILER! Ikke bare over, at de laver en shop til mig og jeg slipper billigt i forhold til at skulle købe det 'ude i byen', for det er det mindste af glæden, men tænk sig! Jeg kan åbne min helt egen netshop!!! Jeg tror nok lige den skal fyldes med lækkerier! Jeg har allerede gang i en minimikrokollektion til min egen netshop, men det bliver først på den anden side af jul du får lov at se den.


Og det er fordi der er faldet flere appelsiner i turbanen. Det føles faktisk som om jeg snart ku åbne en bazar i stedet for...


Men altså. En god kunde står også for at skulle åbne en netshop med lidt mere specielle mærker sammen med sin svigerinde. Og, jep, du har gættet helt rigtigt. Yours truly bliver også at finde dér:-) Jeg smiler så meget, at udtrykket 'at smile som en flækket træsko' ikke kunne være mere rammende! Jeg mener, hvor heldig har man lov at være??!


Jeg har sammen med de to søde piger, Charlotte og Tine, valgt en masse skønne stoffer som skal trylles (ha! hvem der ku det. Mon ikke det bare bliver hårdt arbejde?) om til fine sager til både piger og drenge. JA! Du læste helt rigtigt - der kommer simpelthen en drengelinje. Hvem sku ha troet det?;-) Jeg glæder mig rigtig meget til at komme igang. Jeg har kun fået syet ganske, ganske få ting op og det ser rigtig lovende ud. Jeg er ikke ligefrem kendt for at kunne holde på en hemmelighed, men jeg har lovet ikke at vise noget frem fra kollektionen endnu, så indtil jeg får grønt lys, så må du tage mit ord for, at det bliver lækkerier:-) Så snart jeg får lov at vise noget, så kan du tro, det fluks kommer på her.


Så du kan nok se, at jeg får travlt. Derfor bliver jeg også nødt til at holde et lille stop for flere bestillinger i en periode, som jeg ikke helt ved, hvornår bliver endnu. Formentligt omkring jul og en måneds tid frem. Ellers er jeg bange for, at jeg ender med at sy mig selv helt ned under gulvbrædderne:-S Og så kan jeg jo slet ikke nyde succesen og det skal jeg jo.


Men er det ikke for skønt? Jeg er da noget så glad for det og jeg håber du vil feste over det sammen med mig til den tid *wink wink*


Nå, nok om frugter i denne omgang. Nu skal du se, hvad der står i min systue. Eller rettere på trappen udenfor. Det er et lille hyggesysleprojekt og hvis du tænker 'den stolpe sidder da skævt', så har du fuldstændig ret! Man skal altså holde sig fra at lave noget som helst, når man er træt. Hvornår er den slags nogen sinde blevet godt? Jeg har i hvert fald udelukkende dårlige erfaringer med det, men tilsyneladende ikke erfaring jeg har taget ved lære af, for igen og igen tager jeg mig selv i at sidde og sove over noget i min systue ud på de små timer. Mærkeligt, som det bare kan synes mere uoverkommeligt at børste tænder og gå i seng end at sidde og prøve at få noget til at makke ret, når man ikke kan se lige længere. Helt dumt.

Det er en lille lys gråmeleret sag med en stolpe i den blå Strawberry Theif fra Liberty med knapper i skøn lilla glimmer og blød sølvkant ved hals og ærmer. Den ser måske lidt drenget ud til de her bukser, men det er fordi de ikke passer til. Jeg forestiller mig, at der skal en lille nederdel med vidde i til i samme stof. Altså i den mørke chambrey som her i buksedragten og så med lommer og et lille taljebindebånd (til pynt, ikke til at stramme taljen med) i Libertystoffet. Mon ikke lige Ella ville være en sveske i det sæt?


Men hun vil jo bare være for lækker i alt, ikke? Hvem kan dog stå for disse dejlige blå øjne;-) Så. Det var det. Nu er er ikke flere ord i mit hoved, men helt blank skærm. Godnat.

lørdag den 18. oktober 2008

Unika fra mig til dig

Hvis din hukommelse ellers ikke er alt for hullet, når det gælder Karlssons Kludeskab, så husker du måske denne lille sag?
Nu har jeg syet flere lommer så man selv kan være med til at vælge looket på sin egen lille unikasag. Og lommerne kan naturligvis syes på en hvilken som helst størrelse. Jeg har kun syet applikationen på og ingen kant, for jeg tænkte, at man måske gerne selv ville være med til at bestemme farven på den og ligeledes en matchende farve til smocksyningen og selvfølgelig alle de andre steder, der er synlige stikninger. Så kan dragten matche yndlingsblusen.Her er lommerne med en lille præsentation af de forskellige stoffer, i fald det måtte have interesse:-)
Ja, så kom jeg allerede til kort, for jeg kan ikke huske, om det blomstrede er Alexander Henry eller Michael Miller, men jeg tror mest det første. Den lille mand og dame i den lille cirkel er et patchworkstof fra Stof2000. Bladene er det samme som på den første lomme og en rest amerikansk bomuld, designeren har jeg længe glemt. Det næste her er en blanding af vintage og Kaffe Fassett. 'Prikken' i blomsten er midten af et kiwiprint og bladene er siderne af en guava. Det er ikke lige et print i min smag i fuld størrelse, men i udsnit som her, synes jeg det er rigtig fint:-)
Så er der en af mine yndlingsstoffer fra Tula Pink og hendes Full Moon Forest kollektion. Prikken er her en vintagedug fra Södahl. Bladene er samme vintage som blomsten herover. Blomsten er så fin synes jeg, men det er måske næsten tarveligt at vise den frem, for den er allerede solgt og vil snart pynte på lille Emilie.
Ja, her kan du nok se, at det er de samme stoffer og det gule kan jeg igen ikke huske, hvem der har designet, men jeg gætter på Joel Dewberry??? (23.okt: Nix! Det er Denyse Schmidt, har jeg lige fundet ud af)
Og som rosinen i pølseenden Liberty, åh kære Liberty. Her er det Strawberry Thief i den blå udgave. Prikken er fra det Kaffe Fassett jeg nævnte længere oppe. Det er midten af en lime. Og igen er det frækt, for den er også solgt. Men jeg håber den så i det mindste kan tjene som inspiration:-)

fredag den 17. oktober 2008

Skruk.......?

Hvis ikke man bliver bare lidt blød om hjertet (og mærker et lille prik i æggestokkene), når ens mand ringer hjem og fortæller med den største stolthed og glæde i stemmen, at han lige har hjulpet en lille pige til verden, ja, så er man sgu da en smålunken skid. Skal lige hilse og sige, at jeg mærkede ild om hjertet! Ku' godt være man snart sku' prøve at lave ham der Otto, der hører til. Jep, du læste det først her;-) Altså ikke, at han skal hedde Otto (men det skal han), men jeg mener, at vi gerne vil være party of five herhjemme:-)

Da vi gik med udbygningsplaner for familien Karlsson i sin tid var vi helt enige om, at blev det en lille dreng, så skulle han hedde Otto. Jeg troede faktisk i lang tid, at det blev en dreng, men så en nat drømte jeg, at jeg holdt min datters lille hoved i min hånd og så gik vi igang med at smage på pigenavne. Vi fik også hurtigt bekræftet fornemmelsen ved en scanning. Ronni brændte hurtigt varm på Sofia og da hun er fabrikeret i Grækenland, gav det god mening (Sophia betyder visdom på græsk....og den stolte mor indskyder lige, at hun lever fint op til det!). Vi enedes om at måtte give hende et navn hver og Viola var det eneste blomsternavn Ronni kunne acceptere. Lotus og Anemone og deres fæller således dømt ude!

Så kom Ella 20 måneder senere og det er mig, der har valgt det. Altså navnet, ikke ankomsttidspunktet. Lidt go' gammel hippie var der alligevel gemt i Ronni, for han var med det samme klar over, at hun skulle hedde Luna også:-) Hvorvidt dét var en klog beslutning tillader jeg mig at betvivle ved hver fuldmåne, hvor hun sover ad H...til! (Luna=måne på latin).

Nå, men Otto! Da jeg var lille ville jeg gerne hedde Lis Otto Andersen, for jeg syntes det lød sejt. Men så kom jeg til at tænke på, at man kunne blive drillet! Lis Otto/Risotto - det måtte opgives. Jeg havde så heller ikke liiiige tænkt så nøje over, at Otto strengt taget er et drengenavn!

Da jeg gik rundt med min tykke mave med Sofia i kom 'Otto' op i en samtale og da Ronnis yndlingsbamse hed Otto, da han var lille blev vi hurtigt forelskede i det. Hector var også oppe at vende, men så opdagede vi et værtshus længere oppe ad gaden med det navn.....

Og nu er man så blevet helt lun på tanken om en lille mere til at forsøde nattesøvnen........................................................................mennesket lærer åbenbart ikke altid af sine erfaringer.

mandag den 13. oktober 2008

Det er bare mig

Igen, altså. Det er altså ret så kedeligt at tilbringe en hel dag (endnu en) på fifaen med en syg unge. Vi har set Pippi på de syv have (og kun fået lidt ondt i den musiske nerve, når de forsøger at synge alle stavelserne i Lang-strøm-pe. Det skal synges på fynsk for at passe!) Men så kan jeg jo få vist lidt sager frem, så måske er det ikke så skidt igen:-)

Selvom det måske lyder helt indlysende for jer, så er det først lige gået op for mig, at det måske ikke er alle i det ganske land, der bruger Trendsales. Lissom det ikke er alle på Trendsales, der kender min blog. Og det er jo tosset, for det betyder jo, at jeg ikke får spredt mig ordentligt over nok medier. Jeg vil derfor i fremtiden øve mig i som minimum at vise alle sagerne frem her først og så sætte dem på Trendsales bagefter. På den måde er de jo også elektronisk bevaret i et mikroudsnit af evigheden. Så mens Ella nu ser ungdomsfilm fra firserne på tv2Film, så kan jeg jo vise lidt af det nyeste jeg har lavet. Eller- nu er det ikke så nyt længere (for mig, i hvert fald), men her lidt klude at beskue.

Jeg har fundet en flot midnatsblå bomuldspoplin med vaniljefarvede små sole eller blomster, om man vil. Jeg har altid troet det hed ['poplin], men da jeg sagde det til min stofdame rettede hun mig med et "Du mener [po'pling]?" Ja, ja, fransk skal det være, åbenbart. Jeg spurgte hende, hvorfor det hedder poplin, hvad det dækker over og måske er der andre end mig her, der ikke ved det og gerne vil vide det. De, som ved det, er velkomne til at fnise af os andre ignoranter eller komme med opfølgende/opklarende kommentarer.

Poplin er, ifølge min stofdame, en vævning med fine tråde, der er så tætvævede, at de gør stoffet særdeles velegnet til vindtæt tøj. Synes dog det lyder lidt vildt med ligefrem vindtæt, men jeg prøvede at kaste stoffet op i luften, da jeg kom hjem. Lissom når man skal lægge et stort lagen på en seng. Stoffet blev stående i en fin bue ganske længe, så lidt ret havde hun. Det gør det jo også særdeles velegnet til efterårstøj, når man nu gerne vil have tullebukser til poderne året rundt.

Det var det der midnatsblå jeg kom fra...Kanten er i dejlig rosa med hvide sole/blomster. Jeg har syet 2 udgaver, en med smock over brystet og en uden. Ej, okay, det er lidt løgn- jeg har kun syet en, men taget billede af den og bagefter smocket den over brystet, for jeg tænkte, at det måske ikke er alle, der bryder sig om det der empireagtige look eller måske vil ens unge KUN have helt løst tøj på. Begge modellerne (altså den samme.....) har ballonærmer, for det er bare så fint.

Og bukser, helledusseda. Jeg har også syet bukser. Og også i poplin. Desværre kan jeg ikke få kameraet til at fange den flotte klare dybe lilla. Den ser blå ud på mine billeder, så du må hive fantasien frem.

Jæs, jæs, det er Libertyforoven. Grøn 'Capel'. ÆÆÆÆÆÆlsker det:)))

Der røg også en lille kjole ud af maskinen med den her midnatsblå bund. Og sjove blomster på maven. Den er sødest med strømpebukser til (sorte kan godt bruges) for jeg synes det bliver lidt voldsomt med bukser til med alt det mønsterhalløj.

Man tror det er løgn..

..men den er go' nok! Jeg har overgået mig selv og produceret noget til drenge! Jep. Så er jeg vist oppe på hele 3-4 gange efterhånden... Jeg synes, at de røde (og måske en anelse tøsede) babusjkaer skulle have en mere drenget pendant, så derfor I PRESENT TO YOU:
De blev da lige så søde som de røde, hvis man selv skal sige det. De er som de første syet i både nye stoffer, stoffer fra mit lager, vintage- og Libertystoffer. Og skulle der apropos Liberty sidde en enkelt co-sucker eller to derude, så se lige, hvad posten havde med til mig

Købt og betalt ganske vist, men de er nu altså også bare for lækre. Jeg skal sy et betræk til en sengerand til Julie og jeg tror da nok lige hun bliver glad, når hun ser det færdige resultat. Det er meningen, at jeg skal sy patchworkblomster på i de klassiske sekskanter. Og her ville det jo have været rigtig rart, om man ikke havde smidt sin vinkelmåler væk....Det lykkedes alligevel at lave en skabelon og så er jeg i gang:-)

Ella er stadig syg, så min dag bliver vist igen med hende på den ene arm og den anden på tastaturet. Hmm, meget hyggeligt, men skal jo faktisk også have noget fra hånden...

søndag den 12. oktober 2008

Klassisk mælkedreng med et twistNår man bestiller stof fra USA, får man ofte lidt prøver med på stof og bånd. Jeg har således haft et fint stykke orange stof liggende i næsten et år og under en halvhjertet oprydning dukkede det frem igen. Stykkerne er kun ca. 15 x 15 cm store, så jeg er vel lovligt undskyldt...sort of...

Nå, men det dukkede op lige ved siden af noget tomatfarvet bomuld med små blomster og jeg stod samtidigt med en lille smockbuksedragt i de klassiske mælkedrengestriber, der godt kunne bruge lidt sjov, så det var nærliggende at parre de to. Resultatet blev en lille tyk Dahliainspireret blomst med små blade (de er rest fra denne). For at binde det hele sammen har jeg brugt orange tråd alle steder jeg har kunnet slippe afsted med det.
Når Ella accepterer at opholde sig andre steder end på min arm (hun har 40 i feber, det lille pus), så opretter jeg en annonce på Trendsales med den. Den koster 349,-. Hvis du ikke vil/tør/kan vente så længe, så smid en mail afsted. Det er en str 86, men man kan godt passe den, selvom man kun er en 80'er, for modellen er så poset. Nuttet-nuttet-nuttet. Du kan se den på her, omend i en mere sommerlig udgave.

UPDATE*****så er der oprettet annonce på Trendsales*****

lørdag den 11. oktober 2008

På afvænning

Det startede sidste jul. Og gik i vasken omkring nytår. Jeg taler om sutteafvænning og jeg er fast besluttet på, at denne gang står vi ved det og er 3000% konsekvente, så vi ikke fordærver det stakkels barn mere, end vi allerede har gjort. Lidt skyldig er man vel altid i det hersens med at bære det fulde ansvar for, hvordan de små mennesker i ens liv udvikler sig. Manner, det er næsten for meget at tænke på! Men altså på den gode måde, for man giver jo også en masse positive værdier videre. Men altså- det her med konsekvens,,,,,må jo indrømme, at det på ingen måde er en af mine spidskompetencer.
Men tilbage til det med sutten, for denne jul skal det altså være! Vi har været ude at besigtige suttetræet ved Assistens Kirkegården og Sofia var vældig betaget af alle sutterne og af, at så mange havde afleveret dem! Tror det i hendes verden svarer til at smide guld på gaden - eller i dette tilfælde binde det på snore i et træ. Og helt ærligt - hvem fanden gør det?? Hun undersøgte endda, om der nu var nogle, der ikke var sådan rigtig ulækre i det, men hun dristede sig alligevel ikke til at sutte på nogen. AD! Bare at skrive det her, giver mig klammokuldegysninger!

Hun er MEGET glad for sine sutter og jeg aner simpelthen ikke, hvordan vi skal vænne hende af på den gode måde, der ikke skaber unødige frustrationer og uendelig gråd og hysteriske anfald (selvom det sidste ellers mest er Ellas afdeling - ja, jeg har nogle dejlige børn...!). Men jeg er altså heller ikke sådan en isbrydermor, der ikke kan tåle at ungerne tuder lidt, men jeg ved bare ikke helt, om jeg bryder mig om den der 'det er for deres eget bedste i længden-indstilling'...

Sofia er til jul 3½ år gammel og måske er det meget almindeligt, at børn bruger sut langt ud over det og det er muligt, det mest er mig, der har et problem med det...

Hmmmm, det skinner vist igennem, at jeg er i syv sind. Måske er der nogen, der læser dette, der har gode råd og erfaringer at øse af, for et eller andet siger mig, at det kan blive svært og jeg vil jo nødig skabe en kommende kæderygende oralt fikseret teenager (selvom de sidste 3 ord muligvis bliver uundgåelige under alle omstændigheder), der må gå til psykolog resten af livet, fordi hendes mor bare var så OND!

lørdag den 4. oktober 2008

For til anorakker og deslige - retroguf

For at gøre det hele nemmere for mig selv og så jeg slipper for at sende mails hele tiden med billeder i af min retrostak, så lægger jeg i stedet billeder af sagerne her. Jeg vil løbende vende tilbage med mere, men jeg kategoriserer det i siden på bloggen, så det er til at hitte rundt i. 'Hitte' - det er nu et fint fynsk ord:-)

Her er lige, hvad der lå øverst og tættest på kameraet i denne omgang. Jeg har fotograferet med min maskuline hånd ovenpå, så man kan få en fornemmelse af størrelsen på mønstrene. Hvide og orange blomster med gule blade på brun baggrund i striber på creme bund.Orange og gule træer med varme lyserøde bomber (beklager, at jeg kun kan få kameraet til at fange dem i en kold tone), hvide blomster på varm brun bund. Det er dette stof jeg har brugt til Ellas anorak (og som hun desværre er ved at være for stor til, snøft!)Store orange og små hvide blomster med lysebrune blade på mørk brun baggrund.Koralfarvede blomster på lyserød og rosa baggrud med hvide blomster hist og her. Tonen ser lidt kold ud på mit billede (beklager), men den er nu dejlig varm i virkeligheden. Brune og lilla nuancer i trykt patchwork. Lækker solgul med orange og mørk cremegul ornament. Dejlig dyb og varm. Brunt bølgende mønster med lilla blomster. Grøn med store gule og stor hvide blomster. Små blomster i orange, hvid og lys grøn.


Mørk grøn med rønnebær, rønneblomster(?) og rønneblade.Lys grøn med blegt grønne og turkisgrønne blomster.Jeps, det var bare det. Lidt kedeligt, men også lidt smart indlæg.

Online samtidig med dig

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Indlæser...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...