søndag den 24. august 2008

Efteråret lurer på os, gør det!

Så er det ved at være tid til de langærmede kjoler, sweatre, halstørklæder og den slags igen. Okay, der er nok lidt til endnu, men det er jo heller ikke sjovt at blive helt overrumplet af de koldere temperaturer, så jeg har syet lidt efterårsagtigt nu. Jeg kan på ingen måde forklare, hvad det helt præcist er med dette mønster, men det minder mig helt utrolig meget om en veninde jeg havde som barn. Jeg er vokset op på landet, på toppen af bakken helt ude bag ved Hvidkilde Skoven. Vi boede på en stråtækt firlænget bindingsværksgård. I 1986 byggede mine forældre nyt stuehus og i den periode boede vi hos min faster og onkel oppe i 'byen' (ja, der boede jo hele 3.500, så det var jo nærmest en storby i forhold til den blinde vej med 10 huse på jeg kom fra). Overfor i det gule hus boede Mette med sin mor. Jeg husker en særlig stemning i Mettes hus. Måske havde hun en masse små figurer eller spændende bøger med gode billeder? Eller også var det noget med tapetet på hendes værelse? - jeg kan slet ikke huske det og sætte en finger på lige det, men i hvertfald er der af og til nogle øjeblikke (når jeg ser et print i en bestemt stil eller en bog, der er illustreret i en særlig stil, som jeg ikke kan finde ud af at beskrive nærmere), hvor jeg med det samme tænker: 'Mette Frandsen!'
Det var også min første tanke, da jeg så dette brune/lilla/creme print, så det måtte jo med hjem og trylles med! Jeg ville gerne lave de her posede ærmer, der er så fine lige nu og så er jeg altså heller ikke heeelt færdig med smock endnu, så jeg har også smocket den lige under brystet. Så får den også lidt mere facon. Jeg har selvfølgelig også selv lavet hårbøjlen i brunt kunstskind med et lidt kobberagtigt skær. Den lille halsfisk strikkede jeg forrige år i 50%silke/50%merinould og den er blød som en barnenumse, men tilsyneladende bryder prinsessen sig ikke om at have sådan en slynget om halsen, for hendes eneste løgnagtige kommentar var: 'Den stikker!'. Det passer ikke!

Hun ligger pt. lige midt imellem str 98 og 104, så jeg var meget i tvivl om, hvilken str jeg skulle sy til hende. Jeg endte med en str 104, da hun jo næppe vokser sig mindre.... At den endnu ikke sidder lige i øjet rent størrelsesmæssigt kan mest ses på ærmerne, der lige er det længste endnu.

På billedet herunder skælder Sofia ud, fordi jeg ikke med det vuns vender mig om og kigger på æblerne oppe i træet. Og det er da også lidt tarveligt, at man er blevet så gammel, at man ikke kan dele begejstringen over verdens finurligheder på samme måde som en jævnaldrende kan. Men selfølgelig kan jeg da godt se, at det er pudsigmærkeligt, at der gror mad på træerne;-)

Jeg har hæklet en lille guldblomst og syet den på helt oppe ved løbegangen ved halsen. Den sidder lige under kanten af Sofias hår i højre side af billedet. Den er ikke så nem at se på billedet, den gør sig bedre i virkeligheden. En sød lille detalje.
Sofia blev ret begejstret for den store paraply. Det regnede nemlig en lille smule, mens vi fes rundt i haven:-)
På billedet herunder kan man nok bedst se ærmerne. Jeg er selv ganske godt tilfreds med dem, hihi:-)
Jeg laver den i str 80 - 140 og den koster 369,-

Et lille NB!

Jeg synes jo det er vældig sjovt at følge med i, hvad I egentlig synes, der er interessant at læse om og kigge på her på min blog. Jeg troede selv, at børnesagerne ville ligge langt foran, men det gør de jo ikke. Meget lærerigt, tak for det:-) Her kommer det lille notabene: Man må gerne vælge mere end 1 ting. Man skal ikke nødvendigvis, men jeg synes bare lige jeg ville gøre påmærksom på, at det er muligt i den igangværende afstemning.

Og et indlæg uden billeder går jo ikke, så her er en lille forsmag på mit næste. Det bliver med børnesager, så hovedparten af jer bliver altså snydt;-) Jeg har dog leget lidt med mine bomulds/silkestoffer i går aftes, så der kommer snart nyt til de voksne også. Hov! Og lidt hækling/DIY vældig inspireret af smukke gravide Kathrine:-))
Vi 'ses'!

fredag den 22. august 2008

Så vidt, så godt! Nye stoffer til nye projekter

Så kom jeg en lille smule længere med min vest. Det var egentlig meningen, at det sort/creme skulle være udvendigt og så skulle den fores med det lilla og kantes med det grønne. Nu har jeg syet det lilla for og kantet med det grønne (jeg har ikke fået taget et billede af det endnu) og det må altså blive omvendt, for Libertystoffet er altså for skønt til at gemme det på indersiden! Dog laver jeg den, så man kan vende den og dermed få en 2-i-1 vest. Jeg har quiltet den på maskinen og det er bestemt ikke svært, men til gengæld drønkedeligt!! Svarer lidt til at tegne efter prikker....resultatet er idiotsikret, men hvor sjovt er det??
Jeg kan allerede se nu, at det bliver svært at smide afklippene af Libertystoffet ud, så jeg snød lidt og lavede et par suttesnore (overholder selvfølgelig reglerne om de 22 cm) som jeg klippede strimler til af stofferne. Bare for liiiige at se, hvordan de vil komme til at se ud. Jeg har bestilt en masse klips hjem og har tjekket postkassen 70 gange idag, men de er ikke kommet endnu. Efter at have fået mine Libertystoffer leveret dagen efter jeg bestilte dem, er jeg allerede blevet forvænt, men det må vel også siges at være superduperuovertruffenfantastisk service. Det har jeg i hvert fald aldrig prøvet før!

Når klipsene ankommer skal jeg da også lige prøve at lave i de andre farver:-)Måske er det sådan noget I gerne vil se, hvordan man gør? Eller hvad? Ja, det er jo mig selv, der har skrevet det som en valgmulighed i min lille afstemning, men jeg har ikke gjort mig nogle forestillinger om, hvad det der gør-det-selv skulle indeholde. Men jeg tror, at jeg vil lægge en lille miniguide ud til at lave suttesnore. Det er da i hvert fald et overkommeligt projekt, også for nybegyndere. De af jer, der selv svinger nål og tråd er velkomne med andre forslag eller kommentarer:-)Og så er det jo også ved at være tid til at tænke på anorakker og for til dem, så jeg faldt over disse skønne prints igår. Den nederste har jeg allerede fået 2 bestillinger på bluser i, så dem viser jeg også her, når de kommer igennem maskinerne. Jeg har jo længe gået og ventet på, at der skulle komme sandvasket silke som jeg ville sy haremsbukser af her til efteråret. Jeg havde forestillet mig, at hvis man var heldig, ville de komme i chokoladebrun og dyb lilla, sort og grå. De første farver var der ikke, øvøvøvøv, men der var de andre og så en flot lys rosa (som jeg har købt, men ikke taget billede af) og i en flot olivengrøn samt sart creme. Måske man skulle fore sin brudekjole med den cremefarvede? Hm, tænke, tænke....det ville i hvert fald være rigtig behageligt at have på, og måske kan jeg så glemme, at mine stilletter er så hamrende høje. De er så lækre, at du lige får dem at se igen;-)
Jeg fandt også en bomulds/silkeblanding (30%silke) med vævede prikker, så nu har jeg da lidt forskelligt at lege med:-)

onsdag den 20. august 2008

Stoffer til mig!

Jeg har fået lidt lækkerier ind ad døren og dem skal I da se!
'Fået' er måske et noget flot ord at bruge i denne sammenhæng, da dem fra Liberty var svinedyre. Jeg har købt hos http://www.thefabriccompany.dk/ og synes da også andre skal have muligheden for at savle over de skønne stoffer og evt. købe sig fattig der.... De er meget tætvævede i kvaliteten og nærmest silkeagtige, så selvom man må grave godt i lommen, så er de altså alle pengene værd! Jeg sætter lige et par fingre på, så du kan få en idé om størrelsen på printet, hvilket kan være lidt svært på deres shop. Min hånd er til den store side - så'n lidt over i cowboylussingkategorien, så det er altså ikke nogle små pølser på billedet herunder!


Jeg købte oppefra og ned:

  • Capel grøn
  • Poppy & Daisy grøn/lilla
  • Capel lilla
  • Toria bubblegum
  • Capel rød

Fik jeg nævnt, hvor fantastiske de er? Jeg har spekuleret længe over, hvordan mit bud på en vest skal se ud og i eftermiddags fik jeg tegnet færdigt og om lidt skal jeg ind og prøve at sy og det bliver vel at mærke i et noget billigere materiale! Også rigtig fint, men slet ikke i samme luksusklasse. Jeg har fundet noget sort bomuld med helt bittesmå creme blomster på og det tør jeg godt eksperimentere lidt med:-) Vesten skal quiltes og have lidt rynk lige ud for armhulen og et lille Libertyskråbånd dér og kantes med Libertyskråbånd. Ej, det er vist ikke helt til at forklare. Du må vente og se det. Jeg er meget optimistisk i forhold til mit projekt, så jeg er rigtig spændt på at komme til saks og maskiner:-)

Jeg har også købt lidt Versace. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal bruge det til, men det var næsten spild af godt stof bare at lade det ligge, synes jeg. Det er snehvidt med lidt stræk og et fint guldprint. Lidt over i det grå på mine elendige billeder - beklager!Og på børnesiden (der i øvrigt nok også kommer til at nyde godt af mit Libertyindkøb) har jeg en lille anorak i str 1 år. Den var egentlig færdiggjort på bestilling, men så har jeg ikke hørt mere i 4 måneder, så nu kommer den altså til salg:)


Den er foret med Alexander Henrys 'Abbey Road'. Skøn amerikansk bomuld med store solgule blomster, huse, tern, fugle og alskens sager. Lommen har jeg foret med rød/hvide køkkentern. Det er dette lommebillede, der gengiver denimen bedst. Den ser sådan lidt mærkelig ud på de andre billeder synes jeg, men det kan jo være min skærm, der snyder? Den er lækker mørk og bliver jo bare mere lækker af at blive vasket. Alle pyntestikninger er syet med rød og lynlåsene foran og i siden er også røde. Den i siden er en skjult lynlås. Det er smart med en lynlås lige dér, så man ikke bliver uvenner, når den skal over hovedet. Lynlåsen går ud på selve ærmet, så der er god plads at manøvrere barn rundt i anorak på. Jeg har kantet ærmet med rødt skråbånd, så man kan folde den op, og dermed bruge den lidt længere. Vi bruger selv stadig denne størrelse til Ella, der nu er 16½ måned, men dog lidt en lille fis;-) Ella har også haft sengetøj i dette fede print og det kan virkelig voldvaskes uden det kan ses. (Desværre er jeg kommet til at sælge det- jeg slår mig selv med kagerullen endnu!)

Sådan er det jo med god kvalitet - altså at det kan bruges meget uden slid anes! Husk at for peanuts får man aber!!!;-)

tirsdag den 19. august 2008

Bryllup coming up

-Og det er både mit og andres! Min haremsdragt er blevet populært outfit som bryllupsgæst og nu har jeg endda fået min første bestilling på en til selve bruden. Jeg storsmiler af beærethed (med garanti på, at det hedder sådan!):-)))) Jeg ville også selv mægtig gerne have haft min buksedragt på til vores bryllup, men nu har Ronni jo lissom set den og så dur det jo ikke - trods alt! Jeg er jo ikke til det helt traditionelle, men lige brudeoutfittet synes jeg ikke han skal se. Jeg er godt nok ikke liiiige kommet igang med at sy kjolen endnu, men så må man jo bare vende det til det positive og tænke, at det er godt, at man har haft så meget ekstra tid til at tænke detaljerne på den igennem, så man ikke skal sprætte for meget op undervejs.

Skoene derimod! DE er helt på plads og de er ovenud fantastiske! Jeg var egentlig på udkig efter en gave til en 30-års fødselsdag, men jeg kunne da ikke gå ud af butikken uden disse darlings Og så fik jeg dem endda til den nette sum af blot 1000,- istedet for 3300,-. De har nemlig nogle svage mærker i det gyldne skind på hælene, og som salgsargument forsvarede ekspedienten mærkerne med et: 'Ja! Men dem kunne du jo lige så godt selv komme til at lave allerede inden du får kjolen på!' Hm - ikke særligt overbevisende syntes jeg, men de af jer, der kender mig IRL ved hvilket mantra jeg har haft igennem de sidste +10år i forhold til sko, så det kan vel ikke overraske jer, at jeg hev kortet frem, da hun sagde: '-Og så er de jo gode til slidte jeans'. Hehehe. Okay, nok mest en intern joke og endda rigtig meget, hvis ingen af mine veninder læser dette;-)


De smukke smukke smukke stilletter er med lys søgrøn øgleskind, der hvor man træder. Jeg ved ikke lige, hvad det område på en sko hedder? De små blade i pynten og remmene er også i øgleskind og hælkappen er i satin i samme grønne farve. Og så er der jo en sand overflod af glasperler og guldperler:-) Og de smukke guld'bånd' i blødt metal op langs foden. Det eneste lillebitte minus er, at de er voldsomt høje, men den første halvdel af arrangementet skal man jo aligevel sidde ned, så det går vel an.....håber jeg.....sgu....Ellers må jeg danse i bare tæer fra kl 12. Men det gør jeg jo nok alligevel, for danse- DET skal jeg! Og hele natten! Der er ikke nogen, der skal regne med at gå i seng efter mig (Lotte og Lene: Jeg regner ikke jer med her, for I er jo vanvittige;-) : Dagen efter min polterabend kl 12.10 fik jeg en sms, hvor der stod: Hej søde. Nu slutter din polterabend. Nu går Lotte og jeg i seng. Kh, Lene. Tsk tsk;-))
Nok om mit bryllup. Nu er det andres, det skal handle om.


Jeg fik en bestilling på en haremsdragt og en matchende kjole til lillepigen på ca. 1 år. Ønsket lød på en kjole med balloneffekt og smock på bærestykket samt et lille ærme. Jeg tog billeder undervejs og jeg startede med at smocke et stykke af den flotte satin. Min mindste gine er en str 1 år, så det kunne jo ikke være bedre:-) Dejligt nemt at gå til. Næste skridt var at bestemme, hvordan ærmene skulle sidde. Forfra- ikke så svært, men bagfra kunne jeg ikke rigtig beslutte, om de skulle sidde med samme afstand som foran eller om de skulle sidde lidt ind mod midten.

Jeg valgte det sidste, for jeg synes det ville være vældig synd, hvis den lille pige ikke ville have den på, fordi ærmerne skvatter ud over de smalle skuldre.Så langt så godt! Så skulle den have lidt balloneffekt og jeg stod og manglede lidt til den inderste del, for jeg syntes, at det ville blive lidt for tungt med for i samme stof. Jeg har jo shoppet lidt stof til min egen brudekjole og deriblandt noget fin silke, så den lille kjole har simplethen silkefor! Hvor yndigt kan det blive;-)Det er jo ellers ikke fin stil at kigge op under skørterne, men her går det nok:-)

fredag den 15. august 2008

Dear Clare...

How lucky can one girl be?? I'm so very excited about the treats that arrived at my door step a couple of days ago. Great mag, lovely Cath Kidston ballet fabric (which will soon become pockets on baggy trousers for my oldest daughter), the hairclips in lovely girly style with polka dots and 2 pony erasers, which I first mistook for candy! (I have a cold so I can't smell anything these days and had to look veeery closely to find out what it really was, hahaha). I have to admit I gave them away to a dear customer of mine whose daughter is just starting school. It seemed more appropriate, since mine won't for the next 3 years:-)
My youngest daughter (16 months) is in love with your little handsewn mouse and drags it 'round the house by it's tail.
I just wanted to let you know that i'm very thankful and that I enjot reading your blog:-)

I told you before, but I'd better say it again: Please excuse words that may not be actual english words. The same goes for spelling mistakes. I hope your weekend will be nice:-)

XO, Lis

Ps. Til forvirrede danske læsere: Jeg har deltaget i en konkurrence på en australsk blog og vundet en lille lækkerbidsken. Man skulle forklare, hvorfor ens blog hed som den gør. Jeg forsøgte så godt jeg kunne at forklare ordspillet med klæde/kludeskab og selvom mine engelskkundskaber lader meget tilbage at ønske, så må det jo være gået nogenlunde, for den søde Clare valgte mig:-) Man måtte ikke få at vide, hvad man ville vinde. Man skulle bare skrive om overraskelsen skulle være drenget eller piget. Ikke så svært her med 3 tøser i huset;-)
Bladet minder lidt om Boligliv, men meget tykkere og med mange gør-det-selvidéer (DIY på engelsk).

torsdag den 14. august 2008

Haremsdragt i andre farver

Den gyldne har jo blæst mig helt omkuld i bestillinger og det er for fedt!! Jeg er SUUUUPEEERRglad for alle de positive kommentarer den har fået med på vejen. Tusinde mange tak:-))))) Jeg bukker og nejer:-)))

I stedet for at maile billeder af det sorte og det sølvgrå, lægger jeg det nu i stedet her. Det er ikke verdens bedste billeder, men jeg håber de kan give en idé om, hvordan de vil tage sig ud som haremsdragt. Mit kamera nægter at gengive den gule og den pink korrekt. Det vil mit kamera i telefonen til gengæld gerne, men jeg kan selvfølgelig ikke finde den disk man skal bruge for at lægge billederne ind på computeren. Er bange for den er forsvundet i vores køkkenrod:-/

Den gule er en dejlig varm solskinsgul og den pink er en intens Bollywoodpink. De er begge vildt flotte og til dem, der tør. Især den pink. Sikken jeg priser noget I ikke kan se - det er næsten tarveligt.


Her er billederne af de andre som et lille plaster på såret:
Nu fandt jeg et lånebillede af den gule, så nu kan den også ses. Den pink kan jeg ikke finde, så man må tage mig på mit ord, når jeg siger at den er flot:-)

fredag den 8. august 2008

Undskyld jeg ikke er 'hjemme'

...for det svarer vel lidt til at invitere gæster og så ikke være hjemme, når de kommer. Altså jeg mener, når man har en blog, som en masse søde mennesker kigger forbi og så sker der bare ikk en skid her! Det er fordi der sker en skid et andet sted! Og det er pt lige midt i mit køkken. Her er et par gruopvækkende før- og efterbilleder! (Bare rolig - der går ikke køkkenkaj i den. Der kommer også billeder af mine crafty sager, så bare hæng på:-))


I tirsdags så vores køkken sådan her ud:

Meget kedeligt, hvis man spø'r mig! Men absolut funktionelt. Jeg hader linoleum i den her version, så i onsdags skulle vi liiige se, hvad der var nedenunder. Der var der dette:
Bedre, men stadig i hadeafdelingen! Væk! Ud! Forsvind! Vi kunne se, at det var lagt på spånplader og så var planen, at fjerne hele skidtet, ordne det pænt somehow langs elementerne (der står på spånpladerne), slibe gulvet og male det helt blankt sort. Så torsdag vi gik igang........
Men Hov!!! Hvad f...... er nu dét?!?!?!! Hvordan i alverden skulle man dog kunne regne ud, at der havde været en flyttet væg OG en kakkelovn, der gik NED i gulvet???? Okay, min KlogeÅge far påstår, at det kunne man godt vide, men da både Ronni og jeg hverken er særlig kloge (i hvert fald på dette meget snævre område;-)) eller hedder Åge, så ja,,,,så står vi lige pt med et køkken, der ser sådan her ud:


Og vi ved selvfølgelig GODT, at man ikke behøver tage overskabene ned for at ordne gulvet, men jeg hader hele køkkenet og nu var vi jo lige så godt igang. Ja, jeg vil faktisk påstå vi synes det var lidt sjaw:-)


Se da bare, hvor han morer sig....Nå! Nok om køkkener indtil videre. Fortsættelse følger! Aner ikke hvornår.....Hverken IRL eller på bloggen:-SIngen glidende overgang; jeg springer direkte:


Jeg er ikke så god til at smide ud (undtagen kedelige køkkener) og nogle gange er det skidt, andre gange er det godt. I dette tilfælde synes jeg det er helt på sin plads. Måske kan du kende nogle af stofferne fra nogle af mine tidligere sager? Jeg er som så mange andre glad for babuschkadukkerne. Jeg er faktisk lidt forvirret over, hvad de egentlig hedder, for jeg har engang læst, at mange bytter rundt på babuschka og matrouschka. Den ene af dem er en bedstemor og den anden er de velkendte der-er-sørme-en-mere-indenidukker. Jeg kan selvfølgeli ikke huske, hvad der er hvad, men jeg har døbt disse matrouschka-babouschka, da de er fyldt med bamsevat og dejligt bløde at putte med og så har jeg drysset lidt lavendel i dem også, så de dufter dejligt og er beroligende. Det hele lige som en bedstemor:-) De er alle forskellige og der er flere på vej, for stakken med rester vokser jo løbende. Desuden er de gode at lave med Sofia, der hjælper med at stoppe vat i dem og det er for mig en fantastisk ting at kunne glæden ved håndarbejde videre på samme måde som jeg selv har lært det af min mor og mine bedste- og oldemødre:-)

Se - selv bagfra ligner de bedste mødre.
Jeg har selvfølgelig bedrevet andet i mit lange fravær. Blandt andet syet en hulens masse haremsdragter, som jeg er vireklig glad for at I har taget så godt imod:-) Jeg har nu været så heldig at en rigtig sød pige har tilbudt at skaffe landets sidste meter af det skønne stof, så nu er der atter masser på lager. MIT lager, whoaharharhar;-)))) Jeg har haft min egen dragt på til enhver given lejlighed hele sommeren. I morgen skal jeg til min bedste venindes bryllup og havde hun (og alle vore fælles venner) ikke allerede set mig i den stort set hver weekend siden jeg syede den, så ville jeg ikke have tøjkrise i morgen:-/
De sidste par weekender har stået på polterabend og i sidste weekend var det så min tur. Vi ER egentlig gift, men vi har aldrig rigtig fået holdt den der fest, så d. 13 sep. (ja, ja, jeg ved godt d. 13. er en 'uheldig' dato, men jeg syr også brudekjolen selv, så vi er lissom ude over det der med overtroen;-)) skal vi velsignes og bagefter æde og drikke og danse til den lyse morgen:-) JUUUBBIIII - jeg glæder mig.
Her er lidt fotos fra min SUUUUPERhyggelig dag, der bl.a. inkluderede jazzbåd på Odense Å, picnic ved Skovsøen og Kongespil som vi var meget lang tid om at fatte reglerne til!, lækker ansigstmassage/maske og farlig makeup og croquistegning af nøgen mand i Lenes stue og sushi i laaange baner. Og hygge! Masser af det!Jeg kan ikke forklare, hvad de pudsige ansigtsudtryk i baggrunden går ud...Heller ikke dem i forgrunden....Den eneste, der slipper heldigt fra det er Heidi, men det er også snyd, for hun er så vant til at skulle se godt ud!HA! Der fik vi hende sgu alligevel;-)))Desværre havde ingen tænkt på at lade deres kameraer op, så vi fik ikke så mange billeder.


Jeg slutter af med en lille buksedragt mere. Jeg har masser af billeder jeg vil vise og meget mere tastevrøvleri jeg gerne vil af med, men nu er jeg gået hen og blevet træt, så jeg vil skynde mig at sige tak, fordi du deltog i min lille afstemning for et par uger siden. Jeg er klar over der var en lille usikkerhed i procenterne, da det var muligt, hvis man er 35 at vælge, om man var 25-35 eller 35-50. Tja, hvad valgte du? Man er jo kun så gammel som man føler sig;-)

Mit næste spørgsmål kan du læse i siden om et par minutter, når jeg har lavet det:-)

Tak fordi du gad at læse med helt ned til dette punktum. Det lige der bagved - der kommer ikke fler!

Online samtidig med dig

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Indlæser...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...