søndag den 25. maj 2008

Det' for voksne

Jeg har syet børnetøj så længe og i sådanne mængder, at jeg efterhånden har glemt, hvordan man syr til voksne. Og det er selvfølgelig lidt løgn, for princippet er jo det samme. Men børnetøjet har fyldt så meget, at min radar for lækkert voksenstof er lidt rusten i det.

I onsdags var Sofia og jeg en tur i Stof2000 for at købe guldtråd til flere Lenny Lovegunbukser. -Og pludselig var den der igen! Lysten til at sy tøj til mig selv (og forhåbentligt også andre) igen. Jeg stod og pillede lidt ubeslutsomt ved noget silkesatin. Mest fordi det bare var lækkert at røre ved og man må gerne pille:-) Imens tænkte jeg 'Hvis man da bare kunne sy, så skulle det her godt nok med hjem!'. Og det kan jeg jo, så jeg blev lidt sur på mig selv, for det er da for galt og nærmest i trods besluttede jeg mig for at købe forskellige 'voksenstoffer' med hjem.


(Man kan da ikke se på billedet, at jeg har Ella på nakken, hva?- hun var så hidsig, at hun VILLE være hos mig og et øjebliks ophold i vinterhaven, der er FYLDT med legetøj, kunne under ingen omstændigheder komme på tale!)Lysten til at købe det og lysten til at sy til voksne, var dog også blevet yderligere forstærket af, at jeg igennem mere end et par år er blevet opfordret til at få sat mine haremsbukser/hængerøvsbukser/berberbukser (ja, kært barn har jo mange navne) i produktion og da jeg den anden dag fik en kompliment for dem af en vildt fremmed, var det tilsyneladende det sidste, der skulle til, før jeg kunne komme igang. Jeg syede mit første par for ca 5 år siden og jeg har ELSKET dem. De har en fantastisk minimizereffekt på numsen og de er samtidigt enormt behagelig at have på. Selv under graviditet har jeg haft dem på, da ribben sidder lige under maven. De er også rigtig fine med stiletter til.


De kan bruges både som lange og som korte bukser. Jeg foretrækker dem selv som korte.


Min model har i øvrigt haft fingrene for tæt på en mandolin. Altså sådan en man bruger i et køkken. Nå, det var lige en sidebemækning, som jo slet ikke hører til her, men nu er den skrevet og det tager for lang tid at slette, hvis dette indlæg skal være færdig, inden jeg skal i seng. Hjælp, jeg skal tilbage på sporet!!!Vel hjemme igen gik jeg helt amok bag maskinen og syede til jeg var helt ør. Jeg måtte ikke bare sy bukser, men også en top og en kjole. Jeg har altid hørt, at det skulle være MEGET svært at sy med en elastik i undertråden, da det angiveligt skulle være nærmest umuligt at opnå den rette spænding i elastikken. Jeg kan med glæde afsløre her, at DET ER LØGN!!!! Det er easy peasy!! Man skal bare sørge for at stramme den rigtig rigtig godt til, mens man spoler den på. Det drilske kommer først, når man skal sætte spolen på plads i spolehuset. Det er dog ikke uladsiggørligt, og jeg præsterede det flere gange helt uden bandeord af nogen art, så spring blot ud i det, hvis du som jeg har haft den samme tøvende tilgang til det:-))Her er den smukke silkesatin blevet til en flot kjole med fine håndsyede detaljer og perler og gamle mønter. Den er lækker champagnefarvet med sart rosa kirsebærgrene, hindbærfarvede blomster og brune fugle på brune grene. Virkelig fint stof.
Det rynkede bærestykke er bare syet i en lang spiral og den er dermed onesize. Stropperne bindes på skuldrene i bløde sløjfer og de er brede nok til at dække en bhstrop. For mig er det et must, men andre kan jo være heldigere stillet...Toppen jeg syede er efter samme princip, men det rynkede stykke er lidt bredere og da det er bomuld falder den heller ikke helt så tungt og der er dermed lidt mere 'strut' over den. Den er stropløs på billedet, men det er kun fordi jeg ikke har kunnet beslutte mig for endnu, hvordan stropperne skal se ud. Den skal nemlig kunne bruges af både voksne og børn, tænker jeg. Her kan du se den på mig og på Sofia. Den er for lang til Sofia, men hvis ens datter er over 1 meter høj og man tør lade hende gå i hvidt (jeg tør godt - hurra for Klorin og Vanish!), har man en 2-i-1 sag! Smart!
Guldtråd - det glemte jeg fileme at få købt, men intet er jo som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget og se bare, hvad man kan få ud af IKKE at købe guldtråd, haha.
Jeg har i øvrigt ikke fået rettet mit link herude i venstre side (det med 'købe mine sager - tryk her) Du havner stadig på min private profil på Trendsales, men hvis du vil se bukser top og kjole på TS (ikke i dag, jeg skal snart i seng;-)), så må du søge på 'karlssons kludeskab', der er min erhvervsprofil. Det hele er på vej.
Godnat, gab, gab, gab. (Heldigvis er det Ronni tur til at stå op i morgen med pigerne og jeg håber ikke for ham at Ella igen står op kl 05.16!!!)

onsdag den 7. maj 2008

Hat og briller - nårh nej KJOLE

Jeg har syet en del klokkehatte, men da de ikke rigtig 'virkede' på Ella (hun hiver den hele tiden af, det skarn) måtte der en anden model til. Denne nye model har to sider og et bredt midterstykke og skyggen er en stor cirkel med hul i midten. Den sidder bedre fast på hovedet og har ydermere den tidsbesparende fordel, at den kun består af 8 dele mod klokkehattens 12. Desuden er alle yderdele i klokkehatten stivede, så i alt skal der klippes 18 dele til 1 (en!!!) hat. Jeg kan meget bedre lide min nye model:-D Dog tror jeg, at jeg også vil stive skyggen i denne, da den ellers bliver lidt for slasket. I hvert fald i almindelig bomuld.
Denne hat er syet i noget helt fantastisk vintagestof (fundet og vundet i hård kamp på trendsales, selvfølgelig). Stoffet hedder 'rain forest' og det er i sandhed frodigt. Jeg ville egentlig have brugt det som for i mine anorakker, men så blev det jo pludselig sommer og så skal man jo ha' hat, ikke anorak. Jeg har dog stadig lidt tilbage, så i fald jeg måtte være den eneste, der kan li' min hat, så er der lidt til anorakker til efteråret.
Jeg har foret hatten med hvid bomuld med lime prikker.

Ella var ikke en særlig begejstret model, men så glemte hun, at hun havde hat på, og så var alt godt igen. Korttidshukommelsen er absolut ikke-eksisterende i den alder, altså!

Det var også nødvendigt at sy en regnskovskjole:

Kjolen er str 98 og du finder den her: http://www.trendsales.dk/main.asp?site=view_item&id=9267359&forum=360&road=&search=karlssons&sort=ID%20DESC&status=1

lørdag den 3. maj 2008

Kageblær


Det er ganske vist lidt forsinket, men jeg har ved en gennemgang af mine billeder kunnet konstatere, at jeg helt har glemt at blære mig med Ellas fødselsdagskage. Og det er da tosset at lade sådan en chance gå til spilde!! Så her er et billede af en absolut i topklasse 1 års fødselsdagslagkage med makroner, en anelse kirsebærvin på bundene, hindbærflødeskum og hindbærglasur. Den hvide prik i midten er et yndigt kagelys formet som en kage. Det kan bedre ses på næste billede. Kagen i baggrunden er en helt almindelig-ikke-på-mit-konditor-niveau-lagkage, som Ronni har lavet. Amatør, ha!

Kagen indtages med velbehag og selvfølgelig kan hun selv:-)

torsdag den 1. maj 2008

Endnu en anorak


Denne skønne anorak luner nu lille Carl-Evald på ca. 1 år (her er jo rig mulighed for at stave forkert, så min version er blot et gæt:-)) Den er magen til Ellas, men med en ny finesse, nemlig en lynlås i den ene side, så man ikke bliver uvenner, når den skal på. Så får den også et lidt længere liv, da det ikke gør så meget, at den sidder tættere, når man bliver større, så længe man bare kan få den på uden asen og masen. Foret er selvfølgelig vintagestof og det samme er det applikerede træ.

Jeg skylder vel egentlig stadig at vise den på et barn og ikke en gine og på et billede jeg tog af Ella idag, har hun den faktisk på, så here goes:
Man kan ganske vist ikke se så meget af den, men man kan dog få et indtryk af den på. Håber jeg...

Online samtidig med dig

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Indlæser...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...