søndag den 30. marts 2008

Forårstemperaturer, sommertid

Idag har det ENDELIG ENDELIG ENDELIG mindet lidt om forår! I hvert fald her i Odense:-) Jeg håber du også har nydt solens stråler der, hvor du er.

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg hungrer efter varmere vejr, men lur mig om vi ikke er et par stykker!

Jeg har gået og puslet lidt med en sommertop, men den vil ikke rigtig blive som jeg vil have den, så nu har jeg allieret mig med en trofast Karlssons Klude-aftager. Jeg håber hun kan hjælpe mig med at få den til at sidde lige i skabet, så flere kan komme til at nyde godt af den.

Du må gerne se det første, men mislykkede resultat

Problemet er (vist) at den er for bred, i det mindste til mine smalskuldrede tøser. Bærestykket er dobbelt, det ser pænest ud, når der skal sys stropper på. Og det er netop dem, der er mit problem: De falder ud over skulderen. Jeg forestiller mig, at de måske enten skal krydses bagpå (men så synes jeg bare tit det er besværligt at give ungerne det på + helt umuligt, hvis de vil selv) eller måske skal de nå tættere sammen bagpå lidt á la bryderryg. Nu afventer jeg lige, hvad Ulla og Marie, der har indvilliget i at være prøvekaniner, siger til den:-)

I skrivende stund bager jeg pandekager, og dem må jeg vist hellere liiiige holde lidt mere øje med, for de sidste par stykker blev da rigeligt færdige....

Ps: Ulla: Nu spolerede jeg overraskelsen, I know, men det er så langsommeligt at bage pandekager, at jeg måtte multitaske.....;-)

torsdag den 27. marts 2008

I FORÅRS(!!)solen

Jeg ville egentlig have ventet med at vise disse, til jeg havde syet bukser til, men det har for lange udsigter, for jeg har lidt for travlt lige pt. til at klemme bukser ind i programmet. Nu får du dem at se med.......ja, nemlig, jeans til:-)

Sofia og jeg er smuttet ud på trappen udenfor min systue. Se venligst bort fra jordnussede krukker/kander og halvdøde ikke-vinterhårdføre krydderurter;-)


Blusen er i en let bomuldskvalitet, rigtig dejligt sommerstof i blå, brun og hvid. Jeg er blevet så glad for 'æbleblomstmodellen' at jeg måtte sy nogle flere. Det blev så bl.a. til denne. Den har et bånd hele vejen rundt om brystet i brun med små hvide prikker og elastik i. Båndet er syet fast med en buet søm med lyseblå tråd. Samme stof er brugt til halskanten. Det var lidt svært at få Sofia til at stå/sidde stille til fotograferingen, men i den skønne sparsomme sol kan man jo ikke bebrejde hende kådheden:-)Den næste er i samme stof som den brune/hvidprikkede stribe på den første. Den er dog knap så sommerlig, da den jo har lange ærmer. De er i øvrigt påsatte og ikke raglan som den øverste. Blusen har en slids foran og en betrukket knap i samme stof som den øverste bluse. Den har en lille trense i samme stof. Rundt om slidsen har jeg syet en lille buet søm med lyseblå søm. Den har elastik i ærmerne. Jeg tror, at Sofia skal have hvide hørstumpere til begge bluserne med en lille kontrastkant og kontrastlommer. Når jeg får tid, må du se dem:-)


mandag den 24. marts 2008

One down, hundreds to go:-)


Så blev Sofias halstørklæde færdigt. Jeg har hæklet det med en str 7 i rester fra min garnkurv og det hele er hæklet i den klassiske oldemorfirkant og kantet med muslinger. Supernemt og hurtigt og ikke mindst: VÆLDIG fjernsynsegnet!! Ja, ja, jeg ved godt det lyder mægtig mormoragtigt, men jeg er bare ikke god til at sidde stille og se tv om aftenen, jeg skal helst have et eller andet jeg kan sidde og nørkle med og hækling af oldemorfirkanter er så simpelt, at man kan hækle som en gal mens favoritserien eller en god film ruller over skærmen. Dem skal jeg helt sikkert lave mange flere af, for det var sjovt og resultatet fint, fanatstisk! Jeg skal også selv have et, tror jeg, men det skal være mere afdæmpet i farvevalget.
På biledet har hun det bare lige kastet om halsen (hun er med sin Onkel Jens ude at ryge på trappen!!!!!!!!!!Altså, det er kun ham, der ryger;-)), men det passer SÅ fint til hendes lilla Malaanorak. Jeg har også syet denimkjolen, men mon ikke du havde gættet det:-) Støvlerne er fars og de varmer hele vejen op til numsen!

torsdag den 20. marts 2008

Forår, forår kom nu snart vi har ventet længe...

Ja, titlen siger vel alt: Jeg vil snart have min forårsfrakke på og have bare arme på café med veninder (og alle vores unger i vuggestue eller hjemme hos deres respektive fædre)

Her er en sød kjole, man kan bruge med en langærmet tee under indtil årstiden retter sig efter kalenderen. 'Man' = småtøsepigebørn, selvfølgelig, men mor kan naturligvis også få en, hvis hun vil:-)


Jeg synes sort/hvidstribede strømpebukser ville være rigtig fine til. Så er det sort/hvidstribede tema lissom fuldendt, men ellers går man jo heller aldrig galt i byen med denimstumpebukser. Jeg har absolut en svaghed for denim. Jeg kan ikke huske om jeg har nævnt det før, men ellers skal du nok efterhånden opdage, at det er mit favoritmateriale. Super slidstærkt og bliver bare flottere og flottere i brug - what's not to like??;-)

onsdag den 12. marts 2008

Lidt blandet fra posen


Jeg var sikker på, at jeg havde vist den blå køkkenternede her frem, men en hurtig gennemgang af mine tidligere indlæg viser, at min hjerne stadig ikke fungerer optimalt endnu, til trods for at jeg ikke har ammet i over en måned nu. Men her er den så.


Den har et lille vintagebånd fra samme stak som det med de små møllerdrenge på ( det på den rød- og hvidternede), hvis du husker det? Desværre er der ikke så meget af det søde bånd, men sådan er det jo med vintage - man må ta', hvad man kan få:-)

Vi har været helt i bund herhjemme den sidste uges tid med feber, snottede næser og en jævn influenza drysset ud over det hele. Søde, lille Ella savner vist stadig sin dyne en smule..

fredag den 7. marts 2008

Æbleblomster

Jeg havde egentlig syet denne kjole for at sælge den, men dét syntes Sofia bestemt ikke var en god idé. Hun insisterede på at få den på, så snart den havde fået sit sidste sting på maskinen. Og hvis ikke mine tøser skulle gå i Karlssons Klude, hvem skulle så, så jeg måtte gi' mig:-) ( Det betyder selvfølgelig ikke, at der ikke kommer flere fra min hånd, men blot at jeg ikke længere har nogen, der er færdigsyet)

Det er ikke første gang jeg syr og fotograferer noget i denne farve, men jeg havde lykkeligt glemt alt om, hvor skidt en fotograf jeg er, så du må tro mig på mit ord, når jeg siger, at den ikke er muddergrøn, men rent faktisk ER æblegrøn.
Det mærkeligste ved at jeg ikke kan fange den rette grønne farve medmit kamera er, at på detaljebilledet herunder, så er den småternede faktisk gengivet rigtigt, mens det blomstrede stadig ser mudret ud. Hmmm, der sidder sikkert en fotonørd eller to og griner af mig nu, for det er sikkert supersimpelt, når man kan:-)Det er samme model som mine andre raglankjoler, men denne har blot ikke elastik i ærmerne, for de skal ikke allesammen være ens:-) Jeg har syet en løbegang i det småternede og trukket elastik i, så den får en fin facon, der strutter let forneden (Sofia snurrede rundt i den som en lille prinsesse hele dagen) og stadig er den til at løbe rundt og bevæge sig ugeneret i.

Jeg er jo selv mest til jeans til pigerne, så Sofia havde stumpejeans under denne, men mon ikke også hvide hørstumpere med æbleblomstkanter ville gøre sig fint til? Det tror jeg.


Jeg har også lidt andre sager på bedding, men det er sæt, hvor jeg (for en gangs skyld;-)) kun har syet overdelen so far, så du må nøjes med et kig

Online samtidig med dig

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Indlæser...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...