mandag den 28. januar 2008

Blød hygge

Disse fine bolde har jeg syet af nogle af de alle rester, man jo helt uundgåeligt får i rigelige mængder, når man skal klippe forskellige modeller op. Som man jo så tydeligt ser på flugten i baggrunden, så er de vældig populære herhjemme.....

Vil du sy nogle magen til, så skal du bruge:
12 femkanter i forskellige mønstre
'bamsefyld'

Femkanterne skal have en vinkel på 72 grader og så gi'r resten vist lissom sig selv:-)

God fornøjelse!

Lidt mere afsløres...


Så fik jeg sat elastik i ærmerne på den fine lyserøde bluse og kunne endelig få taget et par fotos, hvor der er zoomet lidt ud. Den er syet med en 'krop' af lyserød bomuld med tynde, tynde hvide striber på langs og let stræk på tværs. Ærmerne er med lyserøde og grønne bomber på hvid bund. Det er selvfølgelig også bomuld. (Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har syet noget til børn, der ikke var i bomuld.Det er bare det bedste materiale!) Der skal selvfølgelig også bukser eller nederdel til, men dem har jeg ikke liiige nået endnu, da vi er pt. en husstand med 50% syge - Ella er den ene, jeg er den anden....
Jeg har også syet kjoler med lange ærmer i samme stof, men uden 'tyggegummistriben' på maven. Og ja, den kommer også snart til fremvisning her, men den skal også lige ha' elastik i ærmerne.
Den langærmede kjole så jeg for mig, allerede da jeg faldt for stoffet i butikken. Det skreg på at blive syet til en langærmet kjole med empiresnit, og jeg synes faktisk den blev lige så fin som jeg forestillede mig:-) Nu mangler den jo også bare lige de der bukser til.....Jeg skal vist ha' te med honning og varm hyldebærsaft. I drop, helst!

søndag den 27. januar 2008

Er foråret ikke snart på vej....?Øv, jeg er blevet syg og det er som om det kedelige vejr har en forstærkende effekt på både snue og småfeber:-(

Nå, men dét er det simpelthen for trist at skrive om, så i stedet vil jeg vise nogle af de nye stoffer jeg snart skal have syet lidt af. Hvis jeg ellers kunne finde ud af at placere billederne, hvor jeg har lyst, ville det komme lige: HER!, men det kan jeg ikke, så du har allerede set det øverst i dette indlæg. Og hvad det er vil jeg vise meget snart, men først skal jeg lige have syet et helt sæt, tror jeg, så det er lidt sjovere at se. Det brune med de prikkede cirkler eller hvad man nu skal kalde det, skal være til kjoler, tunikaer og nok også lidt sengetøj til Ella, der nu sover med juniordyne, men ikke må låne Sofias dynebetræk. For Sofia, altså. Men det er også ok-det er rart at have sit eget.


Ps. Har du også set de fine lilla stoffer herude i venstre side? Jeg laver forårs/sommertøj af alle sammen:-)

fredag den 18. januar 2008

Fransk modprint

Her er et andet sæt jeg har syet, men som det heller ikke lykkedes for mig at få lagt billede på på ts. Dårlig karma er hvad det er!


Blusen (du kan nok kende modellen efterhånden;-)) er syet i en meget let bomuldskvalitet med et fransk 'mod'print i rød, varm gul/orange, sort og rødlig lilla.


Knickersene (hvis du ved, hvad den slags bukser hedder i bestemt form, så skriv det endelig til mig:-)) er i en kraftigere, men utrolig blød bomuld med sorte striber og løbegang samt bindebånd i samme stof som blusen.

Forsinkelsesministeren


Hvis jeg bliver forsinket med noget, henvises alle klager til denne lille tidsrøver....;-)

Mere med tern

Her er de knickers jeg nåede at sy imellem Ellas korte lure idag. Jeg ville egentlig have lagt dem på ts, men da skidtet drillede mere end min tålmodighed kunne holde til, ryger de herind i stedet:-)
Jeg har tilsyneladende ikke det store held med billeder i aften, for de kom ikke helt i den rækkefølge jeg ville præsentere dem i, men skidt- You'll get the picture, hahahahahaha:-)
Bukserne er syet op i en lækker blød bomuldskvalitet. Den hedder bomuldschambrey, men jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke ved, hvad det begreb dækker over. Men lækker er den og altså 100 % bomuld.
Lommerne er store og går fra det meste af forstykket og ca 3½ cm om på bagstykket. De har en lille skråbåndskant i køkkentern og en løbegang forneden ligeledes i køkkentern. Den ene lomme har en lille firkant, der er syet fast med en lille zigzag.
Båndene, der er trukket igennem løbegangene, er syet i miniminikøkkentern og har en knude for enden. Alle pyntestikninger er syet med rød tråd.

torsdag den 17. januar 2008

Tern, Tern, TernKan man overhovedet blive træt af køkkentern? -Jeg tror det ikke:-)
Denne fine bluse er samme model som den græsgrønne fra den anden dag, så der kan du jo læse om selve modellen.
Tern ER jo bare fint, men hvad der gør dem endnu finere, er det originale vintagebånd med små møller og møllerdrenge (???) på. Båndet er fra Brændeskov Købmandsgaard som min farmors moster havde. Det har bare ligget og ventet på at blive brugt og vise, hvor fint det er. Jeg har vasket båndet UDEN brug af vaskepose OG med fingrene krydsede i 2½ time. Tanken var at, hvis det var mørt, ville det gå i tusinde af stykker (hulk!) i vaskemaskinen og så ville det bare være ærgerligt, men hvis det holdt (yeah!), ville det have bevist sit værd som del af beklædning. Ja, du gættede rigtigt. Det bestod prøven med glans og nu pynter det på denne søde bluse:-)
Bukser? Yes, de er på vej. Lommerne skal lige klippes og syes på og så skal jeg nok vise dem frem.


Møllerdrenge på tern str 86-122 kr. 249,-

fredag den 11. januar 2008

Modtaget og syetENDELIG kom mine nye lækre stoffer fra usa og det første skønne forårsgrønne er nu omsat til en sød bluse med et lille prikket bånd. Ærmerne er med let trompetfacon og elastik i, så de poser rigtig sødt om underarmen. Bærestykket har jeg vent på skrå for at undgå at bruge lynlås. Det er samme model som jeg tidligere har syet, men dog med følgende ændringer:


1: Den er lidt bredere, da det tilsyneladende kun var Sofia, der var slank nok til at smutte i den:-S


2: Den har, som sagt, bærestykket klippet på skrå, for at undgå lynlåsen. Det ser både pænere ud og er mere behageligt at have på.3: I stedet for de små læg, har jeg rynket denne, da jeg synes det er meget svært at få læggene rigtig pæne, når stoffet er klippet på skrå.
4: Jeg har lavet en runding forneden, hvilket jeg synes lige giver det sidste til modellen.


Nu mangler jeg blot at finde på nogle søde detaljer til bukser og/eller nederdel til. Måske noget med blade? Hm, vi får at se.... Eller bukser med stropper til et fint lille bælte i det grønne stof? Eller lommer med en lægget pyntekant? Eller...Eller...
Men er den ikke fin? Og SÅ sød med det lille prikkede bånd foran under det rynkede stykke.


Ps. Og min fod? Lægen, der skulle operere mig, blev syg og måtte aflyse, hvorfor min operation nu er udsat til efter brylluppet 20. september. Rigtig, rigtig ubelejligt, men hey! Nu har jeg bare masser af tid til at sy i stedet, så intet er åbenbart så skidt, at det ikke er godt for noget, høhø...


Online samtidig med dig

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...